Бали забранява идването на чуждестранни туристи до края на годината

  • Бали забранява идването на чуждестранни туристи до края на годината
    Бали забранява идването на чуждестранни туристи до края на годината

Бали забранява чуждестранните туристи до края на 2020 г. заради опасения от коронавируса.”

Това заяви управителят на индонезийския остров, след като отхвърли план за премахване на ограничителните мерки от следващия месец.

Известната туристическа дестинация отново откри плажовете си, храмовете и други места за туризъм за свои граждани в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат от 11 септември.

Но планът вече е отменен поради тревогите относно нарастващите случаи на заразени с коронавирус в Индонезия и с много чуждестранни граждани, подлежащи на забрана за пътуване в техните страни.

Предстои Джакарта да премахне забраната чужди туристи да влизат в Индонезия.

„Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават страната, включително Бали”, заяви управителят на острова. Той не даде нова дата за разрешаване на посещенията на чуждестранни туристи. „Новите случаи на заболелите от коронавирус са под контрол, процентът на възстановяване се увеличава и смъртността е под контрол”, каза управителят.

Обемът на полетите до и от Бали падна по време на глобалната пандемия, оставяйки хотелите и ресторантите празни. На острова са били регистрирани около 49 смъртни случая и малко над 4000 случая на коронавирус. В Индонезия са регистрирани 6680 смъртни случая от вируса с повече от 153 000 заразени, но се смята, че истинският брой е далеч по-голям заради ограничените тестове.

Бали е тропически остров, разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг – най-големия на планетата, състоящ се от около 17 500 острова. Той е част от индонезийската провинция, образувана от остров Бали и няколко по-малки острова (Нуса Пенида, Нуса Лембонган, Нуса Ченинган и други). Столица на провинция Бали е Денпасар – вторият по големина град в Източна Индонезия след Макасар. Красивият остров е част от кораловия триъгълник – зоната с най-голямо биологично разнообразие от морски видове, особено риби и костенурки. Само в тази зона могат да бъдат открити над 500 вида рифови корали. 

Заради богатата си история, култура и изкуства – танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. На територията му има и десетки хиляди храмове и пагоди – затова е известен още като „Острова на 1000-та храма“.