Банкок: Забележителности за три дни

  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни
  • Банкок: Забележителности за три дни
    Банкок: Забележителности за три дни

За Банкок може да се говори много. Но за да го разберете, трябва да го посетите. За неговия нощен, дневен и скрит живот се носят легенди. Едно е сигурно - всеки се завръща с невероятна история от там. Столицата на Тайланд предлага редица интересни забележителности. Ето какво да посетите в този колоритен град, за да не си мислите, че единствените атракции са платената любов и пиенето на змийска кръв (последното е сцена от популярен филм). 

Големият дворец е огромен храмов комплекс. За да влезете вътре, трябва да не сте с къси панталони или пола над коляното и дрехите ви да не са прилепнали по тялото. Ако не сте облечени подходящо, вземете от предлаганите шалове, за да се увиете. В Храма на изумрудения Буда – Уат Пра Кеу ще видите негова статуя, поставена на висок пиедестал и изработена изцяло от изумруд. Помнете, че стъпалата ви не трябва да сочат към него, защото това се счита за неуважение.

Националният музей представя изложби на тайландско изкуство и история. Тук се съхраняват над 1000 артефакта. Музеят е отворен от крал Рама V през 1874 г., за да показва предмети от управлението на крал Рама IV, а днес представя тайландската история още от времето на неолита до наши дни. Намира се близо до Големия дворец.

Плаващите пазари – В речните води на Банкок плават пъстри лодки в различни форми с всякакви стоки: цветя, плодове, дрехи, сувенири и каквото още се сетите. Впуснете се в това цветно приключение, но го направете рано сутрин, защото през деня става пренаселено. Най-големият плаващ пазар – Дамнер Садуак, е на около 100 км от Банкок, но и в самия град има много, един от тях е Банг Ку Вианг, а Талинг Чан работи само в събота и неделя.

Храмът на зората – Уат Арун – Намира се на западния бряг на река Чао Прая и до него можете да стигнете както с лодка, така и пеш. Кулата му е висока 104 м. Стъпалата й са стръмни, но изкачването ви ще бъде възнаградено с невероятна гледка над реката и града. Храмът е декориран с много статуи и цветни порцеланови орнаменти. Получил е името си от вълшебния начин, по който изгряващото слънце се отразява в него.

Храмът на излегналия се Буда – Уат Пхо – един от най-големите и най-старите храмове в Банкок с площ 80 000 кв. м, в който има над 1000 статуи на Буда, сред които е и златната статуя на Буда, излегнал се подпрян на дясната си ръка. Монументът е висок 15 м и е с дължина 43 м. В този храм се е зародил традиционният тайландски масаж. Днес тук има училище и център за такъв масаж, където можете да научите тънкостите му или просто да му се насладите.  

Храмът на златния Буда – Уат Траимит – Тук се намира златна статуя на Буда, която е най-голямата златна статуя в света. Теглото й е 5,5 тона! Изработена е през XIII век и някога била обвита в цимент, за да не бъде открадната от вражески войски, а когато през 1955 г. била пренасяна, я изпуснали в калта, циментът се напукал и така се разбрало, че е златна. Както във всеки друг храм, и тук за да влезете, не трябва да сте с къса пола или прилепнали по тялото дрехи, а на входа ще трябва да събуете обувките си.

Паркът Лумпини – 142 акра зеленина, цветя и езера в центъра на забързания град. Можете да си устроите пикник, но без алкохол, тъй като в парка има знаци, забраняващи употребата му. Ще забележите големи свободно разхождащи се гущери, но не се тревожете, безопасни са. Освен по тревата, те се подвизават и във водата, така че ще ги видите да влизат и излизат от езерата.

Кулата Байоки – Най-високата сграда в Тайланд, висока 328 м, на 85 етажа. Между 22-я и 74-я етаж, е разположен луксозният "Байоки Скай Хотел", а на последния етаж на небостъргача има въртяща се площадка, от където се разкрива красива гледка към целия град. Насладете й се с питие в ръка.

Дрийм уърлд – Искате ли да се забавлявате на воля или да покачите адреналина си? Това е мястото в Банкок! Увеселителният парк има по нещо за всеки независимо на каква възраст е: весели влакчета, участие в страховити екшън сцени, шоу с животни, срещи с любими анимационни герои. Нека забавлението започне сега!

Старата столица Аютхая – Намира се на 70 км от Банкок и е под защитата на ЮНЕСКО. Крал Ю-Тонг основал града през 1350 г. и той станал столица на тогавашното кралство Аютхая. Днес в древния град ще видите много руини, както и някои реставрирани части. Върнете се назад във времето и научете за славното минало на града.

Паркът „Сафари уърлд” – Забавление за деца и възрастни. Това е зоопарк, който е разделен на два основни парка – сафари парк и морски парк. В първия ще видите разнообразие от диви животни: камили, зебри, жирафи, папагали, шимпанзета, лъвове, тигри, слонове, полярни мечки. А във водния парк ще се насладите на акробатично шоу с тюлени, делфини и морски лъвове.

Зоопарк „Самфран елифънт граунд” – Слонът е национален символ на Тайланд и този зоопарк е посветен основно на слоновете. Тук е тяхното царство. Ще можете да наблюдавате уникално шоу с тези животни. Ще видите също и много крокодили, маймуни, тигри. Можете да си починете сред красотата на малка градина с орхидеи. Зоопаркът се намира на 56 км западно от Банкок.  

Открийте и 11 приключения, в които да се впуснете в Банкок!

Вече ви се ходи в Тайланд? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Тайланд!