Филипините - полезни съвети + приключенско видео

  • Филипините - полезни съвети + приключенско видео
    Филипините - полезни съвети + приключенско видео

Искате ли да отидете на екзотичен остров и да се наслаждавате на свободата си също като Леонардо Ди Каприо във филма "Плажът"?

Само че всички сме виждали снимки в социалните мрежи на очаквания срещу реалност. Виждаш го на картичка - красиво, самотно и след дългия над 10-часов полет се озоваваш на място, толкова претъпкано от туристи, че белият пясък под краката ти е само мираж...

За съжаление много места в Индонезия и Тайланд се превръщат точно в това, погълнати от комерсиализма, затова отидете до Филипините! Точно там се намира островът, който е вдъхновил филма "Плажът" с Леонардо Ди Каприо. Авторът Алекс Гарлънд написва историята след като е живял шест месеца в приказния Ел Нидо.

Вижте какво сподели нашият приятел илюзионистът Йордан Янев-Зайн за десетте дни, прекарани във Филипините. Той ще ни даде няколко полезни съвета и едно прекрасно видео, което ще ви потопи в приказния свят на азиатската държава.

Във видеото Зайн снима по земя, въздух и под вода, показвайки уникалния коралов свят на Южнокитайско море. За да запази своите корали, филипинското правителство не разрешава да се снима филма "Плажът" там , защото подводните снимки са имали опасност да повредят морския живот. Ел Нидо е един от островите на островната верига Палаван, която е печелила два пъти награда за най-красив остров на света! Там няма много туристи поради по-ниската си популярност спрямо Бали и заради по-трудното придвижване между островите. Според Зайн обаче си заслужава всички усилия. Съветът на фокусника е да си вземете самолетните билети максимално рано, за да се възползвате от по-ниските цени. Като цяло това е най-скъпото в цялата ви екскурзия.

Сухият сезон в Палаван е от октомври до средата на юни. Тогава и цените на билетите са по-високи. Другото предимство да посетите екзотичната дестинация в дъждовния сезон е по-ниската цена на хотелите и храната. Филипините по принцип са със нисък стандарт на живот и, макар че Палаван е едно от най скъпите места в държавата, там също е доста евтино.

Не се стряскайте от цените на хотелите онлайн. Съветът на фокусника Зайн е да си намерите къде да спите на място. Това може да ви звучи малко плашещо, но там е пълно с оферти, много по-приемливи от тези, поместени онлайн. Една вечеря в нормален ресторант с препълнена маса за двама души излиза между 15 и 20 американски долара, но спокойно можете да се нахраните и за 10 долара.

Вижте Пуерто Принцеса, Корон и Ел Нидо в приказното видео на Йордан Янев-Зайн от Филипините.
Приятно гледане!