Гърция открива отново Акропола, а Колизеумът отваря в края на май

  • Гърция открива отново Акропола, а Колизеумът отваря в края на май
    Гърция открива отново Акропола, а Колизеумът отваря в края на май

Колизеумът в Рим отваря за туристи в края месец май. 

 

Една от най-големите забележителности в света ще бъде достъпна за посетители при строги мерки за сигурност, които се изготвят в момента. 

Сред тях са изисквания за спазване на най-малко два метра разстояние между посетителите и измерване на телесната им температура при влизане. Голяма част от останалите забележителности в Италия също отварят поетапно.

Гърция открива отново Акропола, а Колизеумът отваря в края на майСнимка: pixabay

Музеите на Ватикана, които са сред най-популярните, както и археологическите разкопки на Помпей трескаво се готвят да заработят отново.

През месец юни Дворецът на дожите във Венеция също отваря. На 2 юни се готви да заработи за посетители и Галерия дел Академия във Флоренция.

Културните институции планират да ограничат броя на посетителите и да гарантират стриктно спазване на дистанция, за да се предотврати разпространението на новия коронавирус.

Капитолийските музеи в Рим ще приемат първите си посетители, след началото на битката с коронавируса, във вторник. Галерия "Уфици" във Флоренция възнамерява също скоро да заработи.

Припомняме, че Италия е сред европейските страни, засегнати най-силно от новия коронавирус. Разпространението му беше концентрирано в северните райони на страната. 

Гърция открива отново Акропола заедно със стотици други древни обекти

Гърция открива отново Акропола, а Колизеумът отваря в края на майСнимка: pixabay

Древногръцките забележителноти бяха отворени за обществеността отново в понеделник, след като ограниченията на COVID-19 ги ​​държаха затворени два месеца.

Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу и министърът на културата на Гърция Лина Мендони ръководиха откриването в Партенон, ставайки сред първите, посетили античния гръцки комплекс в Атина.

Археологическите обекти на открито са първата категория културни обекти, които се връщат към нормалните дейности в Гърция. Летните кина на открито също ще отворят вратите си на 1 юни, последвани от музеи на 15 юни и арт събитията на 15 юли.

Посетителите на обекта все още ще трябва да спазват социална дистанция заради COVID-19 и ще бъдат направени корекции в съответствие с инструкциите на Националната организация за обществено здраве на Гърция (EODY), за да се гарантира безопасността на хората. Освен социално дистанциране, ще има ограничения за броя на посетителите на забележителностите, отделни влизания и изходи и панели за разделяне с плексиглас, когато се считат за необходими.