Голдън Скайбридж едно място за истински приключенци

  • Голдън Скайбридж едно място за истински приключенци
    Голдън Скайбридж едно място за истински приключенци

Нов „небесен мост”, който трябва да бъде отворен в Канада през май, ще предложи на посетителите си обширни гледки към планината от върха на най-високите висящи мостове в страната.

Разположен в планинския град Голдън, Голдън Скайбридж ще свързва залесените пътеки в Колумбия и Скалистите вериги на Британска Колумбия. Новоизградените мостове са разположени съответно на височина 130 и 80 м и ще предлагат драматични 360-градусови гледки към обширни алпийски гледки. Те също така ще покажат 61-м водопад и спокойната планинска река в дълбокия каньон отдолу.

Двата моста ще бъдат свързани чрез горска пешеходна пътека с обща дължина 3 км, а платформите за гледане ще предоставят допълнителни възможности за поемане в живописните пейзажи. В базата за опит ще има открит двор и кафене, а за по-приключенски изследователи, Голдън Скайбридж ще разполага и с тандем люлка за бънджи и 1200-метров зиплайн, обхващащи каньона, които ще бъдат отворени по-късно това лято. Има много за изследване на местно ниво, тъй като Голдън е заобиколен от шест канадски национални планински парка. 

„Долината Колумбия е едно от онези забележителни места, които са уникално разположени, за да осигурят зашеметяващо, но достъпно планинско изживяване“, казва Дейвид Бари, президент на Pursuit, който ще управлява Голдън Скайбридж в партньорство с група местни разработчици. Ако отсядате в Голдън или спирате по време на пътуването си между Алберта и Британска Колумбия, имайте предвид, че Голдън Скайбридж скоро ще се превърне в емблематично изживяване както за канадски, така и за международни посетители. Има и бъдещи планове за люлка в каньон, колелета, хвърляне на брадви и вечеря. За повече информация относно Голдън Скайбридж можете да научите повече за съоръжението тук.