Градовете с най-скъпо билетче за градския транспорт

  • Градовете с най-скъпо билетче за градския транспорт
    Градовете с най-скъпо билетче за градския транспорт

Ако сумата, която заплащате за билетче в градския транспорт ви се струва твърде крупна, колегите ни от Insmarket са подготвили малко оптимистична информация. Не, информацията не е за поевтиняване на споменатото билетче, а за това кои са градовете, в които то е в пъти по-скъпо.

Вижте кои са първенците по скъп транспорт и ще разберете защо на тези места е толкова разпространено придвижването с велосипед в града!

Първенец по цена на градския транспорт не особено изненадващо е Осло, столицата на Норвегия. Пътната мрежа на града, която включва 6 линии на метрото, 6 трамвайни линии и 8 линии на електрички. За да се возите в тях, трябва да заплатите повече от 5 долара.

На второ място е столицата на ДанияКопенхаген. Там ще платите малко под 5 долара, а мрежата на градския транспорт се състои от влак, метро, автобусни и речни линии.

На трето място е Цюрих, където билетчето е над 4,50 долара. Тук разнообразието от транспортни средства е още по-голямо – градски влак, трамваи, тролейбуси, речен транспорт и въжена железница.

Четвърто и пето място се заемат от Лондон и Женева, където ще платите около 3,70 долара за едно возене.

Кои са останалите градове, които се нареждат сред дестинациите с най-скъп градски транспорт, вижте в материала на Insmarket.