Гурме вечеря и загадки за десерт в Банско

  • Гурме вечеря и загадки за десерт в Банско
    Гурме вечеря и загадки за десерт в Банско

Защо да изберете Банско за дестинация през ваканцията?

Нормално е хората да искат да разпуснат по време на отпуската си сред удоволствия, уют, развлечения с приятни емоции, изискана храна, качествени напитки и перфектно обслужване. Банско предлага всичко това в едно! Ето и 4 основни причини да изберете този курорт за ваканцията си.

1. Банско е най-добрият зимен курорт в България и сред водещите в света

Банско е не само най-добрият у нас зимен курорт, но е и сред водещите осем в световен мащаб. Доказателство са шестте спечелени /от 6 възможни/ награди, присъждани от Ски академията, чието седалище е в Австрия. Топ-курортите от различните континенти, които всяка година се борят за тези отличия, са над 200. А Банско е сред осемте, събрали целия досегашен комплект. Това е и в пълно съответствие с вече традиционния избор Банско да домакинства световни зимни първенства!

2. Банско е най-евтиният елитен курорт в Европа

Всички авторитетни проучвания, насочени към ориентиране и улеснение на потребителите, определят Банско за най-евтиния елитен курорт в Европа. Това е така, защото курортът всъщност е ориентиран най-вече към семейните почивки. По-голямата част от пистите например са за начинаещи или за средно напреднали, като е осигурено и обучение за различните нива на владеене на ските или сноуборда.

3. Условията за настаняване са на световно ниво

В Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди например комфортът в апартаментите и студията може да се съчетае с успокояващата атмосфера в СПА-комплекса, където има всичко - от класическите процедури до супермодерни технологии за разкрасителни и възстановителни терапии. Поради семейната насоченост има и пакети с акцент за децата - безплатни настанявания, зали за игра с професионални детегледачки, електронни игри, творчески занимания за въображението с моделиране, рисуване и други забавления за най-малките.

Гурме вечеря и загадки за десерт в Банско

4. Ястията като изкуство

Друга основна причина хора от цял свят да посещават Банско е храната, като готвенето е издигнато до изкуство. Тук ястията са вкусни и разнообразни, съобразени с многобройни национални и религиозни традиции, свързани с храненето. Така туристите, дошли в Банско, могат да опитат емблематичните блюда от най-известните кухни, както и специалитети на народи от различни континенти.

Много атрактивно за посетителите на Банско е фондюто в швейцарския ресторант Фондю, където се предлагат алпийски ястия, традиционно приготвяни в Швейцария и Франция. Интересното на фондюто е, че се прави на самата маса на открит огън, в което участват всички, а след това пак всички се хранят от общия съд. Тази швейцарска традиция е уникална за Европа - по-характерна е за Далечния Изток. Самото ястие в класическия си вид е гъста смес, получена от разтапянето на парчета сирене от различни видове в бяло вино. Полученото съчетаване на вкусове се обогатява с черешова ракия и подправки. Освен фондю със сирена, има и с риба, с месо, които се приготвят с мазнина или варени в бульон, както и шоколадово фондю.

Изключително популярната италианска кухня се предлага в Банско в ресторант Леонардо, като се приготвя по старинни рецепти и продукти от Италия. Разбира се, има и българска кухня, специфичната банска кулинария, ястия на другите балкански народи, арабска кухня, руска и т.н. Гурме вечерята може да се съчетае и с друго вълнуващо приключение, станало хит в Банско - ескейп стаите. Играчите в тях са от двама до 6 човека. Такива интригуващи стаи, пълни със загадки, можете да откриете в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди. В стаята "Египет" могат да играят и деца, навършили 6-годишна възраст, а "Хакер" е за навършили 8 години. Разбира се, децата трябва да са придружени от възрастни, а това прави преживяването идеално за семейни забавления.

***