Хълмът на изкуствата в Брюксел

  • Хълмът на изкуствата в Брюксел
    Хълмът на изкуствата в Брюксел

Абсолютно удоволствие за любителите на изкуството е Хълмът на изкуствата (Mont des Arts) в центъра на Брюксел. С всичките си музеи, културни центрове и великолепна архитектура, хълмът предлага дори повече, отколкото обещава името му.

Хълмът на изкуствата се намира в историческия център на града. Филми, концерти, изложби на картини и скулптури, фестивали - всичко това ще откриете на едно място именно тук.

Интересното е, че районът, който сега кипи от културен живот, не винаги е бил такъв. Той е бил истинска градска пустош, поради липса на финансиране в края на 19-и век. Мечтата на крал Леополд II за грандиозен "хълм на изкуствата", който да заобикаля кралския му дворец, започва да се осъществява, едва когато Брюксел става домакин на Световното изложение през 1910 г.

Една от най-красивите части на хълма е пищната градина. Природният оазис свързва горната и долната част на града. Това е любимо място какво за жителите, така и за гостите на белгийската столица.

На върха на хълма е най-ценното съкровище - гледката към Брюксел. Тя е абсолютно неповторима. Можете да видите града в тази светлина само от тук. С един поглед ще обиколите някои от най-големите забележителности като: централния площад Гран Плас, монументът Атомиум и базиликата Светото Сърце.

Докато сте в района, не пропускайте да посетите и Музикалния музей с богат набор от инструменти, който се помещава в красива сграда в стил Ар Нуво.

Приятно прекарване в Брюксел!