Интересни събития този уикенд (10-12 февруари)

  • Интересни събития този уикенд (10-12 февруари)
    Интересни събития този уикенд (10-12 февруари)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Хендмейд фест в НДК

10-12 февруари

Това издание на фестивала за ръчно изработени изделия е с код „Любов“. Можете да го посетите от 10:00ч до 22:00ч на етажи 0-2.

Ехо от Банскофилмфест

10 февруари

Включете се в последния ден на Ехо от Банскофилмфест и вижте най-доброто от световното екстремно кино. Домакин на събитието е Полският институт. Вижте програмата с часовете на прожекциите тук.

Концерт на техно сензацията SNTS  

10 февруари

На 10-и февруари MIXTAPE 5 ще се превърне в берлински ъндерграунд техно клуб. По покана на Filter пристига нашумелият диджей и продуцент SNTS, който ще представи новия си албум Losing Sight. Повече информация тук.

Концерт на Ъпсурт в Терминал 1

11 февруари

Ъпсурт заедно с Мария Драгнева и бенд в състав: Филип Александров (кийборд), Васил Русев (бас), Михаил Йосифов (китара) и Марин Сладкаров (барабани) ще разтърсят столичния клуб Терминал 1 на 11 февруари. Повече информация тук

Изложба на шита дантела в Регионалния исторически музей

01 февруари – 30 април

„Изящество и красота от миналото“ е новата временна изложба, посветена на шитата дантела. Можете да я разгледате в Регионалния исторически музей. Повече информация тук.

Дигитални концерти на Берлинската филхармония

11 февруари

Гьоте-институт България става част от дигиталната концерта зала на Берлинската филхармония и ще излъчва концерти на живо от германската столица. Първият концерт на живо е на 11 февруари, събота, от 19:30 часа, когато публиката ще може да слуша концерта на Берлинските филхармоници с диригент Сър Саймън Ратъл и солисти Партиция Копачинская. Повече информация тук

Детска творческа работилница с тесто

11 февруари

На 11 февруари между 12 и 13 часа в книжарница "Буктрейдинг" в мол България, ще се проведе творческа работилница за Свети Валентин. Там децата ще имат възможност да сътворят фигурки от вълшебно тесто, с които да изразят своята любов към мама, татко и най-добрия приятел или приятелка. Повече информация тук.

СЪБИТИЯ В МЕЛНИК

Фестивал на виното Златен грозд 2017 

11 – 12 февруари

Превърналият се в традиция фестивал ще започне на 11 февруари в 11:00 ч.  Девет винопроизводители от региона ще изложат своята най-добра продукция, която може да бъде дегустирана от всички гости на фестивала. Ще бъдат наградени избите, участващи в Конкурса за най-добро вино. Цялата програма на фестивала вижте тук.

Трифон Зарезан в мелнишките изби

11 – 12 февруари

Винопроизводители от мелнишкия регион ви канят да се потопите в света на лозарството и винарството! Включете се в туровете и беседите из винарните. Вижте кои са те.

Трифон Зарезан във винарска изба Мелник

11 февруари

Този уикенд всичко в Мелник ще е вино! Може да прекарате празника във винарска избра Мелник. Включете се в зарязването на лозята, научете повече за производството на блажената напитка и дегустирайте с удоволствие. Повече информация тук.

СЪБИТИЯ В БУРГАС

Експозиционен център „Флора“ Бургас

11 – 12 февруари 

Тази събота и неделя заповядайте на изложение „Любов, шоколад и вино“ и си подарете едни романтични почивни дни. 

***
Вижте всички събития в България и по света.