Интересни събития този уикенд (14 - 16 юни)

  • Интересни събития този уикенд (14 - 16 юни)
    Интересни събития този уикенд (14 - 16 юни)

Какво ново ни очаква този уикенд?

Вижте в редовете по-надолу. Подредили сме ги по градове и дати. 

Не пропускайте да разгледате и стотиците ни предложения за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложбата „Археологически бисери“

до 30 юни

Постерна изложба „София и Белград. Археологически бисери“ ще открият председателят на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски и заместник-председателят на Сръбската академия на науките и изкуствата акад. Любомир Максимович на 10 юни 2019 г. (понеделник), в 14.00 часа в градинката „Кристал“. Очаква се да присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Съвместната българо-сръбска постерна изложба ще бъде представена по едно и също време в двете столици, на чиито територии съществуват селища от хилядолетия и са разположени по трасето на т.нар. Диагонален път. Той свързва земите на Изтока и Запада, изграден по време на Римската империя, в съвремието продължава да е сред основните европейски пътни артерии. Допълнителна информация тук

*

Фотоизложба #ExploreBulgaria

до 23 юни

Асоциацията на травъл блогърите (АСТОМ) организира фото изложба в София с цел популяризиране на различни места из България. Мисията им е чрез красиви фотографии от различни области в България да дадат най-добрите идеи за пътуване.Откриване: 12 юни 2019, 18:30, Bulgaria Mall, ниво 0. Допълнителна информация тук.

*

Изложба живопис на художничката Ани Петрова

до 15 юни

На 13 юни от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” се открива изложба живопис на художничката Ани Петрова. Тя  е родена 1990 г. в гр. София. Израства в гр. Земен.  През 2009г. завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ гр. София със специалност живопис, след което следва Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Живописта остава голямата ѝ любов и основното, с което тя се занимава. Ани работи в сферата на портретната живопис. Картините показват определени психологически състояния на моделите и пресъздаване на характера на дадения образ. Обект на изследване в работата ѝ са мислите и състоянията, през които човешката душа преминава, изразени предимно през погледа на жената. Допълнителна информация тук.

*

Фестивал на азиатската култура в София

15 юни

Митични същества, зрелищни танци и пищни костюми от цяла Азия завладяват София за фестивала на азиатската култура “Магията на Изтока” на 15.06 в Борисовата градина. Каузата на събитието - благотворителна томбола в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла - набира средства и седмици преди фестивала; билети за нея са в предварителна продажба в мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн. Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Архитектурно-строителна работилница за деца в Русе 

до 1 август

Стартира проект „Архитектурно-строителна работилница за деца. От играта към знанието” на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Той е насочен към разгръщане на личностния потенциал на децата, мотивирането им към усвояване на нови знания, развиване на въображение, креативност, пространствено и конструктивно мислене, кариерно ориентиране и осъзнат избор на бъдеща професия.

Основната цел на проекта е да се изгради експериментална среда за деца от 8 до 12 годишна възраст за придобиване на знания и информация за професии, с фокус архитектура и строителство, чрез игри, практически занимания и средствата на съвременните технологии. Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

10 години София Филм Фест в Габрово!

до 16 юни

10-годишното партньорство на София Филм Фест и Община Габрово ще бъде отпразнувана с прекрасна филмова селекция „София Филм Фест в Габрово“ и допълнителни събития, свързани с дискусия на филмите в приятна обстановка. Юбилейното, 10-о издание се реализира и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

Зала „ВЪЗРАЖДАНЕ” отново ще бъде наш домакин в рамките на четири дни през юни. Филмите са 9, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 19 лева! Допълнителна информация тук.

***