Интересни събития този уикенд (20 - 22 септември)

  • Интересни събития този уикенд (20 - 22 септември)
    Интересни събития този уикенд (20 - 22 септември)

Какво ново ни очаква този уикенд?

Вижте в редовете по-надолу. Подредили сме ги по градове и дати. 

Не пропускайте да разгледате и стотиците ни предложения за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложба "Археология на забравата" в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство

от 1 август до 22 септември

Обезлюдяването на селата и силно застаряващото ни население води до остра загуба на културни традиции и идентичност. Селата са препълнени със забравени къщи, църкви, предмети от бита, съхранили духа на общностите, съзидали нашата културна идентичност. Изложбата поставя на фокус забравеното културно наследство и усилията на шепа ентусиасти без граници да изровят и съживят молекули от възрожденския дух на България.

Дарън Баркър от Грейт Ярмут Презервейшън Тръст (Great Yarmouth Preservation Trust )Великобритания пренася една стая от изоставена къща, окачвайки някои от предметите в нея, илюстриращи жизнения път на една жена от село Кърпачево от младостта, през отглеждането на децата, картичките до нея от порасналите деца, покани за сватби и техните деца до некролога й – предметите, разхвърляни по пода, разказват нейната история.

За повече информация тук.

*

Дебют на Len Faki в YALTA CLUB

на 20 септември

Дебют на Len Faki в YALTA CLUB – артист и клуб, които нямат нужда от представяне

Базирания в Берлин диджей и продуцент пристига на 20 септември

След кратка лятна почивка YALTA CLUB стартира новия си сезон обещаващо с първото си обявено събитие. На 20 септември зад пулта на Room 1 ще видим забележителния техно артист и резидент на легендарния клуб Berghain от самото му откриване – Len Faki. Петъчната вечер ще открие Liubo Ursiny – резидент на YALTA CLUB и създател на партитата TAKEOVER.

За повече информация тук.

*

Мини Арт Фестивал PART OF HEART

от 20 до 27 септември

Ще се състои в рамките на седем дни - 20-27 септември 2019год. в Пространство PORT.A ул.Триадица 5-София.

Фестивалът включва постоянна изложба и съпътстващи събития и ще акцентира върху изключителни български автори.

По време на фестивала ще се състои специална премиера за България на късометражната анимация IN-SHADOW - A Modern Odyssey- Любомир Арсов /аниматор работещ от 25 години в Канада/. Приложни и изящни изкуства, съвременен танц, stand up комедия, както и премиера за София на хитовия комикс Plovdiv Fantasy Guide, Литература и VR шоу.

Вход свободен!  

Повече информация тук.

*

Мисия Здраве 2019 Кажи "ДА!" на здравето

от 27 до 29 септември

Събитието представя както традиционната медицина, така и множество алтернативни методи и продукти за поддържане на добро здраве и добра форма.

Работно време на Мисия Здраве

27.09.2019 г.  (петък) 12:00-20:00

28.09.2019 г. (събота) 10:00-20:00

29.09.2019 г. (неделя) 10:00-16:00

И за трите дни са подготвени за всекиго по нещо забавно и полезно: 

      - за майките   - много нови здравословни и козметични продукти;
      - за децата     - игри, забавления и подаръци;
      - за бащите    - спорт, музика и биричка;
      - за всички     - безплатни прегледи и консултации

Цялото семейство е добре дошло през последния уикенд на септември!

В течение на последните седем години, от Мисия Здраве се наложи стила "празник на открито за цялото семейство" при организирането на изложения и фестивали, насочени към крайния потребител на здравословни продукти и услуги.

Мисия Здраве е вече утвърден празник на здравето.

За повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Камерна изложба „Стенописите от Трапезица през погледа на художника Васил Димов (1878 -1941)”

от 10 юли до 30 октомври

В Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново на 10 юли се открива камерна изложба под надслов „Стенописите от Трапезица през погледа на художника Васил Димов (1878 -1941)”.

Тя включва 7 големи маслени копия на стенописи от църквите на Трапезица, които художникът изработва през 1903-1904 г., непосредствено след приключване на разкопките на хълма през 1900 г. Освен тях ще са показани и серия акварелни рисунки и ескизи, свързани с художествената украса на разкопаните по това време 14 църкви.

Копията, рисувани от художника Васил Димов, имат много по-съществено значение от обикновена художествена документация, тъй като за голяма част от стенописите, открити в началото на ХХ в. на Трапезица, а и за някои стенописни композиции от църквата „Св. Ап. Петър и Павел”, те остават единствената надеждна информация.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В МОМЧИЛОВЦИ

Фестивал на киселото мляко - Култура и традиции

от 21 до 23 септември

Традициите отново оживяват в с. Момчиловци, а красиви българки и кисело мляко прославят страната ни в Китай. Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци обединява българската и китайската култура в култа към киселото мляко.

Уникалното българско киселото мляко, прославило страната ни в Китай, отново се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2019 г.  китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на 5-я  Фестивал на киселото мляко. Щастливците, посетили събитието, ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвено кисело мляко и сирена под звуците на родопския фолклор. На фестивалната сцена целодневно ще се изявяват фолклорни групи от региона, а вечерите са запазени за концерти и спектакълът „Кралица на красотата – Мис Родопи“.

Повече информация тук.

 

*

СЪБИТИЯ ИЗ БЪЛГАРИЯ

Джаз певицата Мирослава Кацарова със седем летни концерта

от 11 юли до 27 септември

След премиерата през април на Electronic Dreams – най-новата концертна програма на Мирослава Кацарова, е време за лятната поредица концерти, които този пък носят заглавието Electronic Summer. Те ще се проведат от юли до септември във ВарнаСозополСофияПловдивКазанлък и Благоевград.

11 юликлуб Ментол, Варна | 22:00 ч.

12 юли, клуб Мишел, Созопол | 21:00 ч.

23 август, Сохо, София | 21:00 ч.

24 август, бар Конюшните, Пловдив| 21:00 ч.

29 август, Джаз фестивал Казанлък

20 септември, клуб Безистен, Пловдив | 20:00 ч. 

27 септември, Stage Bar, Благоевград | 21:00 ч.

Повече информация тук. 

 

***