Интересни събития за дългия уикенд (28 февруари - 3 март)

  • Интересни събития за дългия уикенд (28 февруари - 3 март)
    Интересни събития за дългия уикенд (28 февруари - 3 март)

Къде какво интересно се случва този уикенд, който тази седмица е двойно по-дълъг от обикновено - от петък до вторник. Вижте нашите любими събития, заради които си заслужава да мръднете насам-натам.

Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд

Премиера на документалния филм “Huntington’s dance”

28 февруари, София

По случай Международния ден на редките болести Българска Хънтингтън асоциация организира първата източноевропейска премиера на документалния филм “Huntington’s dance” във филмотечно кин Одеон. Всички прожекции на филма са с благотворителна цел. Повече за филма "Huntington's dance".

*

Семейна събота в музея

28 февруари, София

Традиционната Семейна събота в музея в Политехническия музей през февруари е на тема "Българските открития и изобретения, които с нещо промениха света". Подробности за Семейна събота в музея.

*

Любовта, дивите животни и планината - фотоизложба

14-28 февруари, Враца

Изложбата ще покаже интересни кадри от брачното поведение на различни животни, срещащи се на територията на Природен парк “Врачански Балкан”. Подробности за фотоизложбата "Любовта, дивите животни и планината".

*

Тодоровден и мартеници в Етъра

28 февруари - 3 март, Етъра

На 28 февруари (събота) посетителите на Етъра ще бъдат почерпени с тодоровденски прясно изпечен симиден кравай с хайвер. За Баба Марта на 1 март посетителите в музея ще получат мартеничка за здраве. През целия ден в изложбената ни зала всеки ще може да си изработи автентична мартеница, както и да разгледа изложбата от националния конкурс за мартеници. А на 3 март всеки стотен посетител на Етъра ще получи безплатна годишна абонаментна карта. Подробности за празничните дни в Етъра.

*

Песпонеделник – кукери в Широка лъка

1 март, Широка лъка

Отправете се към приказното родопско село Широка лъка, за да станете свидетели на ежегодния кукерски фестивал, носещ името Песпонеделник. Провежда се в неделя въпреки наименованието си. Подробности за Песпонеделник.

*

Кукери в Стара Загора

1 март, Стара Загора

Над 800 атрактивни и щумни кукери от 17 групи от България и чужбина ще изпълнят улиците на Стара Загора на 1 март. Подробности за фестивала на маскарадните игри в Стара Загора.

*

Габровски шеги

5 февруари - 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата (музеят няма да работи на 1 март, неделя и 3 март, вторник)

*

Честване на 3 март на връх Шипка

3 март, Шипка

Всяка година 3 март се отбелязва тържествено на връх Шипка. Вижте програмата за 3 март на Шипка тази година.

*

Вход свободен в музеите за 3 март

Много от музеите в страната обявяват вход свободен на 3 март - Националният исторически музей, Националният военноисторически музей, Музеят на авиацията в Пловдив, Военноморският музей във Варна, Регионалният исторически музей в Търговище и др. Позвънете във вашия музей, за да разберете какво се случва в него на Националния празник.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси!