Интересни забележителности в Пуерто Рико

  • Интересни забележителности в Пуерто Рико
    Интересни забележителности в Пуерто Рико

Нека се отправим към една екзотична страна, която определено си заслужава да бъде посетена – Пуерто Рико

Една от най-интересните забележителности е крепостта Сан Фелипе дел Моро, която е построена през XVI в. и се намира в северозападната част на острова. През 1898 г. за период от 63 години тя е била превзета от американците, които заличили първоначалния ѝ облик и изградили някои нововъведения. През 1961 г. мястото е обявено за национален парк и на крепостта е върнат предишният ѝ вид. За да стигнете до Сан Фелипе дел Моро, трябва да изкачите множество стъпала, но усилията определено си заслужават, а гледката е прекрасна. 

Интересни забележителности в Пуерто РикоСнимка: flickr/Todd Van Hoosear

Друга интересна забележителност е най-старата катедрала – Сан Хуан Батиста. До нея се намира и манастирът на ордена на Кармелитие, функционирал от 1651 г. до 1903 г. През 1962 г. сградата е превърната в хотел, но архитектурната автентичност е запазена.

Интересни забележителности в Пуерто РикоСнимка: flickr/ Catedrales e Iglesias/Cathedrals and Churches

Ако сте сред любителите на природата, Пуерто Рико определено ще ви допадне. Заради разнообразния релеф и климат на страната, там има голямо разнообразие на растителни и животински видове. Гората Ел Юнке е една от малкото останали в Карибския басейн влажни и сухи тропически гори. Там живее символът на страната – дървесната жаба коки и застрашеният от изчезване пуерторикански папагал

Интересни забележителности в Пуерто РикоСнимка: flickr/Trish Hartmann

Ако ви се приключенства, ви препоръчваме да си подарите една разходка в дълбоките пещери Камуй, където ви очакват кални подземни реки и дълбоки дерета.

Интересни забележителности в Пуерто РикоСнимка: flickr/Todd Van Hoosear

Друга интересна забележителност е Биолуминесцентният залив, който се намира съвсем в близост до острова. Там можете да видите една уникална гледка - безброй фосфорициращи водни организми, които излъчват зелено-синя светлина, когато се изплашат. Изгледа така, сякаш небето е слязло в морето.

За финал можете да си оставите време за почивка някой от прекрасните пуерторикански плажове.

Интересни забележителности в Пуерто РикоСнимка: flickr/Rodrigo Soldon