Сан Хуан – пленителната столица на Пуерто Рико

  • Сан Хуан – пленителната столица на Пуерто Рико
    Сан Хуан – пленителната столица на Пуерто Рико

Нека този път отлетим към далечната столица на Пуерто Рико Сан Хуан, който е и най-големият град в страната. 

В превод името на Пуерто Рико означава „богато пристанище”. Той е остров, част от групата на Големите Антилски острови в северно Карибско море. Статутът на страната е доста интересен, тъй като се води „свободно присъединила се държава към САЩ”, но се управлява самостоятелно.

Столицата Сан Хуан е основана през 1521 г. Там можете да видите високи върхове, плодородни равнини и безкрайното синьо море.

В старата част на Сан Хуан има много интересни забележителности, както и образци на типичната архитектура на колониална Испания. СтарияТ град е ограден от висока стена, построена през XVII в. за близо 40 години. През 80-те години на миналия век е обявен за световен исторически обект на ЮНЕСКО. Самият град е малък и не е трудно да се обиколи пеша – уличките там са тесни и калдъръмени, а къщите разноцветни и ще ви въвлекат в свежата атмосфера на това приятно местенце.

Сан Хуан – пленителната столица на Пуерто Рико

Друго, което прави впечатление, е разликата между столицата на държавата и останала част от острова. Докато Сан Хуан е модерен развиващ се град, близък до американските, то навсякъде другаде хората живеят на принципа на гета. Там обаче се крият истинският пуерторикански дух и очарование – хората са бедни, но щастливи.

Сан Хуан – пленителната столица на Пуерто Рико

Това ще ви стане още по-ясно веднага след спускането на нощта, когато улиците се затварят за автомобили. Тогава те се изпълват с хора, които се забавляват под звуците на местната музика и латино ритмите – напук на трудностите на живота в тази страна. Ако посетите Пуерто Рико, ще имате възможността да получите някой безплатен урок по бачата или салса, тъй като пуерториканците са изключително топли и любезни хора, с гореща кръв и с удоволствие биха ви показали някои стъпки. Вие, от друга страна, няма как да не бъдете въвлечени в завладяващия ритъм – особено, ако решите да се насладите на някой от коктейлите, които се предлагат.