Къде най-много ще пътуваме по Великден?

  • Къде най-много ще пътуваме по Великден?
    Къде най-много ще пътуваме по Великден?

С наближаването на Великденските празници и четирите поредни почивни дни, между 6 и 9 април включително, се очакват и големите празнични пътувания.

Тази година част от българите са избрали да посрещнат празниците извън страната, а много от живеещите в чужбина пък ще се приберат по родните си места. Вижте какви са тенденциите при пътуванията със самолет в дните покрай Великден!

Най-много самолетни билети от България за периода 6–10 април са закупени до Германия (18.8%), Италия (15.3%), Великобритания (12.6%) и Испания (11.1%).

Сред най-популярните дестинации в Германия са Франкфурт и Мюнхен, Италия ще е посещавана най-вече заради Рим и Милано (с почти еднакъв брой закупени самолетни билети за периода), а безспорният фаворит сред пътуващите със самолет – Лондон е с близо 10% дял от всички закупени билети за периода. Данните не са изненадващи, предвид големия брой българи, живеещи в тези градове, наличието на изгодни полети и множеството културни забележителности, които могат да бъдат разгледани по време на почивката.

Къде най-много ще пътуваме по Великден?

Най-голям брой пътуващи към родината ще има от същите държави, но с по-различно процентно разпределение, а именно – Германия (24.2%), Великобритания (15.1%), Италия (12.4%), Испания (10.6%). Най-много българи се прибират от Лондон, Рим, Мадрид, Франкфурт и Берлин, за да прекарат Великден по родните си места.

Билетите за чужбина струват около 113 евро в двете посоки, а еднопосочните – средно 71 евро. Пътуващите към България са заплатили средно 110 евро за двупосочен билет, а най-евтини за периода се оказват еднопосочните към страната – средно 53 евро.

Макар Великден да е вече близо, все още могат да се намерят изгодни самолетни билети по много от популярните маршрути.

Изтоник: eSky