Как да спасите счупения куфар

  • Как да спасите счупения куфар
    Как да спасите счупения куфар

Едно от най-неприятно изнервящите неща, които могат да ви се случат на път, е да ви се счупи куфарът. Ако не разполагате с резервен бюджет за нов куфар, ето няколко съвета как можете да закрепите положението, докато се приберете у дома (при това с всичкия си багаж).

Разшит куфар

Ако шевът се скъса някъде и тиксото не върши работа, потърсете гишетата за опаковане на куфари в стреч-фолио. Или потърсете аптека/супермаркет, откъдето да си купите чували за боклук. Така ще пренесете от точка А до точка Б вещите си без да разпилеете половината по пътя.

Счупено колелце

Още една често срещана телесна повреда по куфара ви е счупеното колелце. Имайте предвид, че гаранцията на много куфари покрива таква щета, така че първо се свържете с производителя. В зависимост от вида на куфара ви, бихте могли да замените счупеното колелце с такова за скейтборд – т.е. търсете магазин за спортни стоки. Ако разполагате с достатъчно време, можете да поръчате резервни колелца онлайн.

Развален цип

Проблемът с разваления цип съществува, откакто съществува ципът. Потърсете шивашко ателие или обущар – там ще могат да го ремонтират на място. Ако ципът е заял, опитайте изпитания метод – натъркайте със сапун заялото място. Ако ципът се раздели на две и откаже да се закопчае повече, по-добре си носете кутия с безопасни игли, с които да захванете двете части.

А за да не стигате дотук, прочетете и нашите съвети как да изберем добър куфар.