Как да заснемете страхотни снимки в града?

  • Как да заснемете страхотни снимки в града?
    Как да заснемете страхотни снимки в града?

Представете мястото, което живеете или посещавате, с тези специфични за снимки в града съвети.

Тази статия обяснява как да заснемате страхотни снимки в градовете.

Какво да знаете

    • Намерете елементи, уникални за града (като география или архитектура) и включете откровени изображения на хора във вашите снимки.
    • Разгледайте целите си отблизо или намерете въздушен изглед, за да подчертаете конкретни детайли и да създадете съпоставки.
    • Когато снимате градски силуети, използвайте  широкоъгълен обектив, за да уловите възможно най-много детайли.

Намерете какво прави града специален

Заснемането на снимки в един град предлага някои интересни предизвикателства, включително странни условия на осветление, тълпи от хора, силни светлинни контрасти и интересни ъгли. Но същите тези елементи могат да ви помогнат да създадете едни от най-добрите си снимки.

Потърсете елементи, уникални за града, като художествени инсталации. Снимането на много снимки на една и съща тема може да направи забавен албум, който да споделите с приятели.

Географията е част от историята на града

Потърсете географски елементи, уникални за града. Например, ако градът, в който се намирате е в близост до планини, заснемете изображения, които ги включват. Или ако градът е близо до плаж, използвайте го като фон за вашата фотографска история.

Хората също са част от града

Не забравяйте да заснемете откровени изображения на хората, които са част от града. Снимка на емблематична витрина или ресторант, например, ще разкаже още по-добра история, ако включва някой, който живее в този квартал. Само не забравяйте да получите разрешение от всеки, когото използвате на снимка.

Разгледайте отблизо улицата и средата около вас

Намирането на интересни ъгли, от които да снимате избраните от вас обекти, е почти невъзможно, докато сте изкарали ръката си през прозореца на такси или автобус. Така че, обуйте обувките си за разходка и разгледайте целевите зони отблизо. Потърсете начини да подчертаете уникални архитектурни детайли, съпоставяне (например градска градина с небостъргачи на заден план) или странни улици или магазини.

Разгледайте всички ъгли

Градовете предлагат уникална възможност да се видят от някое място от птичи поглед. Отидете до последен етаж на висока сграда, гараж или наблюдателна площадка, за да снимате от ъгъл отгоре надолу. По същия начин можете да снимате от високи сгради и други големи конструкции от земята. Докато експериментирате, опитайте да снимате както хоризонтални, така и вертикални снимки. Някои градове имат компании, които предлагат обиколки с хеликоптери, които могат да предложат допълнителни ъгли, от които да снимате градски сцени.

Бъдете подготвени за контраст

Големите сгради могат да създадат някои тежки условия поради острите контрасти между сенките и светлината. Потърсете стъклени сгради, за да създадете интересни отражения. Опитайте няколко различни настройки с няколко снимки, за да се уверите, че експозицията ви е правилна.

Помислете за нощни снимки

Някои градове изглеждат по-добре или може би просто много различни през нощта от това как изглеждат през деня. Например National Mall във Вашингтон е осветена през нощта, осигурявайки съвсем различно визуално изживяване от това, което получавате през деня. Помислете за заснемането на някои нощни снимки, които показват светлините на града, особено на сгради, които се отличават с уникално осветление.