Костуолдс е красота в сърцето на Англия

  • Костуолдс е красота в сърцето на Англия
    Костуолдс е красота в сърцето на Англия

Костуолдс е английска област, която може да очарова всеки турист със своето очарование и естествена красота.

На 2 часа път с влак от Лондон, това е чудесно място за еднодневни екскурзии, по време на които да усетите традиционния английски дух и начин на живот. Гледката също си заслужава - като нарисувана е.

38681

Едно от местата, които можете да посетите в Костуолдс е очарователното градче Стоу-он-дъ-Уолд. Вероятно най-популярното от малките селища в района, Стоу се намира на едноименния хълм и е пресечна точка на седем главни пътя. В пика на минната промишленост в Костуолдс, градчето е било известно с годишните си фестивали, а центърът на Стоу е запазен от онзи период.

38682

Днес там има много антикварни магазини, арт галерии, занаятичйиници, както и...музей на крикета с интересна колекция от артефакти от целия свят. Любопитен факт е, че погребението на легендарния басист на The Who Джон Ентуисъл през 2002 г. се е провело в църквата „Сейнт Ендрюс“ в Стоу. Една от основните атракции пък е годишният цигански конен панаир, който се провежда два пъти – през май и октомври.

38685

Друга забележителност на Костуолдс е имението Хидкоут, което е известно със своите градини.То се намира близо до родното място на Шекспир - Стартфорд-на-Ейвън, а красивите градини са дело на американския градинар майор Лорънс Джонсън.

38684

Много от растенията са намирани и донасяни лично от Джонсън по време на негови обиколки до далечни земи, а днес градините са рай от павирани пътечки, тайни градини, страхотни гледки и разнообразие от цветове.

38679

Частълтън хаус също е много посещавана дестинация в Костуолдс. Голямата къща в Частълтън е построена между 1607-1612 г. за Уолтър Джоунс, който натрупал състояние като адвокат. През 1604 г. тя е продадено и съборена, за да бъде построена сегашната сграда. Сградата е известна, заради популярна история от Английската гражданска война, в която една жена примамва и упоява войниците на Кромуел, за да спаси съпруга си.

38686

Частълтън хаус е по-различна от всички други къщи от същия период, защото няма парк към себе си, а е построена в селцето Частълтън. Тя е уникална и заради това, че, преди да бъде поета от национален тръст, едно и също семейство е било собственик на имота в продължение на 400 години. Частълтън е една от малкото подобни къщи, които са отворили част от помещенията за посетители, а дългият 22 метра таван в Дългата галерия (на снимката долу) е единственият останал по рода си в света.

38680

Извън тези дестинации, в Колдсуол можете да посетите красивите местни селца Грейт Тю, Бибъри и Касъл Комб, както и имението Адълстроп, където писателката на "Гордост и предразсъдъци" Джейн Остин е живяла за малко.