Кралската ботаническа градина в Мелбърн

  • Кралската ботаническа градина в Мелбърн
    Кралската ботаническа градина в Мелбърн

От въздуха тези зашеметяващи градини с площ от 38 хектара представляват гигантски зелени дробове в средата на града.

Завладян от очарователни пътеки, исторически музеи, удивителни улични изкуства, уникални магазини и множество други съкровища, Мелбърн е удоволствие за всеки любознателен пътешественик.

Далеч от града, намерете утеха в цъфтящата красота на кралските ботанически градини.

Привличайки над два милиона посетители годишно, се счита за един от най-добрите примери за озеленяване от викторианска епоха в света. Тук ще намерите глобални насаждения и редица австралийска флора.

Мини екосистеми, билкова градина и местна тропическа гора са разположени сред обширни, удобни за пикник тревни площи и езера с черни лебеди. 

През лятото градините са домакини на кино Moonlight и театрални представления.

Кралската ботаническа градина в МелбърнСнимка: pixabay

Другите характеристики включват обсерваторията от 19-ти век в Мелбърн за обиколки на нощното небе и отличната, базирана на природата детска градина на фондация „Иън Потър“, причудливо, мащабно място за деца, което кани децата и техните родители да изследват, откриват и да си представят истински чудеса.

Кралската ботаническа градина в МелбърнСнимка: pixabay

Центърът за посетители е отправна точка за обиколки, някои от които са безплатни и всички трябва да бъдат резервирани чрез обаждане.

Кралската ботаническа градина в МелбърнСнимка: pixabay

Наблизо Националният хербариум, създаден през 1853 г., съдържа повече от милион изсушени ботанически екземпляри, използвани за целите на идентификацията на растенията.

За посетители, които не могат да се наситят, Кралската ботаническа градина разработи и австралийската градина в отдалеченото предградие Кранбърн.