Кухни на народите в три подправки

  • Кухни на народите в три подправки
    Кухни на народите в три подправки

Замисляли ли сте се, че вкусовете на най-прочутите кухни в света могат да бъдат обобщени само в три думи. Всяка дума е подправка, която носи частица от духа, вкуса и аромата на далечни земи. 

Или както казват нашите колеги от Kulinar.bgтри подправки и си там!

Следват няколко идеи, които ще ви помогнат с лекота да осъществите и най-дръзките си кулинарни пътешествия!

Няма значение дали основните съставки са месо, картофи, зеленчуци, сирена – добавете някоя от следващите свети троици и сетивата ви ще ви пренесат много далеч от кухнята и печката.


Франция – червено вино, чесън, босилек

Гърция – лимон, зехтин, босилек

Средиземноморие – каперси, риган, чесън

Мексико – чили, домати, лайм

Прованс – зехтин, мащерка, салвия

Кариби – майорана, кориандър, чили чушка

Централна Азия – кедрови ядки, шамфъстък и канела

Мароко – кориандър, канела и кимион

Пълния списък с тройки подправки, които ще ви пратят на кулинарно пътешествие, открийте в Kulinar.bg.