Едно от най-често приготвяните ястия включват ориз под някаква форма, но е хубаво да внасяме някакво разнообразие. Днес ще ви споделим една бърза и лесна рецепта за кафяв ориз.
Кафявият ориз е наричан "диамантът сред зърнените храни". Той е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят.
Интересен факт е, че всички видове ориз започват именно като кафяв ориз.
Кафявият ориз далеч надминава белия като хранителна стойност. Една чаша кафяв ориз съдържа 3.5 г фибри, докато същото количество бял ориз съдържа по-малко от един грам. Освен че е с високо съдържание на фибри, кафявия ориз е богат на въглехидрати, минерали, мазнини, витамини от В-групата, калий и селен.
Необходими продукти:
Смената
Гъби
Зелен чесън
Кашкавал
Подправки на вкус - сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте добре една чаша кафяв ориз.
Варете за 20 минути, след което го оставете за още 10 под капак.
Запържете гъбите и добавете готварската сметана.
Изсипете ориза в тигана.
За финал добавете свежи чесън и кашкавал или пармезан.
Вижте тази публикация в Instagram.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!