Да, обещанието си е обещание. Днес Десислава Каменова ще ви разкрие една вълшебна рецепта. Защо вълшебна? Защото хем е ужасно вкусна, хем е с подбрани по-диетични продукти и няма да разклати дори по-строгите диети.
А сега е време да разберете какви продукти бяха нужни на Деси, за да създаде тези малки топченца, които сякаш се топят в устата. Разбираме, че бързате да четете по-нататък. Ние също нямахме търпение да разберем тайната, за да сътворим и ние тази наслада за сетивата!
Продукти за бонбоните:
- 1 ч.ч. замразени ягоди или малини
- 3 с.л. варено кондензирано мляко със захар
- 3 с.л.разтопено кокосово масло
- кората на половин лимон
- 2 ч.ч. бадемово брашно
За шоколадовата глазура:
- 150 гр. разтопен черен шоколад с 1 с.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
Всички продукти без бадемовото брашно се смесват в чопър/блендер. Сместа се изсипва в купа и се добавя постепенно брашното. Разбърква се добре и се оформят топчета, които се прибират в камерата за около 30 мин. Разтопяваме на водна баня шоколада с кокосовото масло и с помощта на 2 лъжици потапяме бонбоните. Изваждаме на хартия за печене и поради студената основа шоколада стяга за секунди т.е. са готови за консумация! Бон апетит!
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!