Тези бързи фъстъчени мъфини отнемат около 30 минути от забъркването на тестото, до слагането на масата.
Нашата рецепта е за 1 брой от вкусния десерт.
Ще са ви необходими:
1 чаена чаша брашно – нашето е пълнозърнесто
3 с.л. олио или кокосово масло, за по-наситен вкус
3 с.л. фъстъчено масло или тахан
Половин пакетче бакпулвер
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. канела
2 с.л. мед – ние използвахме домашно сладко от смокини
1бр. яйце
Шоколадови капки – по желание
Начин на приготвяне:
В купа разбърквате добре яйцето, олиото и подправките, след което тахана и меда. Бавно започнете да добавяте брашното. Консистенцията не трябва да бъде прекалено течна, но и не твърде стегната – като за питка.
В предварително загрята фурна печете на 200 градуса за 15 минути. Сервирайте с любима чаша чай.
Вижте тази публикация в Instagram.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!