Лондон за деца – 17 забавни идеи

  • Лондон за деца – 17 забавни идеи
    Лондон за деца – 17 забавни идеи

Лондон е една от онези дестинации, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота си. И въпреки че Биг Бен, Бъкингамският дворец и Уестминстърското абатство са задължителни в програмата, ако сте пристигнали в британската столица с домочадието си, трябва да се постараете повече за всеобщото щастие.

Британската столица е мното добронамерена към малките си посетители, така че няма да ви е трудно да организирате интересна програма.

Окото на Лондон - Малки и големи се радват на виенски колела, така че Окото е задължителна спирка. За ваша радост се намира на три крачки от Аквариума, където има пингвини - и това е най-важното...

После може да се разходите с лодка по Темза и да си представяте, че сте супер звезди.

За по интелектуалните семейства има достатъчно музеи – Националният исторически и Британският музей (мумии) са началото. За по-нестандартни опции в Музея на детството предлага за вашите деца очарователна колекция от чужди играчки, а на вас възможността да видите собствените си играчки зад витрина.

Музеят Хорниман, освен богата колекция, има аквариум и огромни градини, че дори концерти.

За бъдещите нобелови лауреати – Научният музей пълен с всякакви джаджи - от ракети до кибритени клечки.

Музеят Ripley’s “Believe it or not”има холограми, живи динозаври, зала с мебели на тавана и дори огледален лабиринт.

За любителите на невротични изживявания с плъхове Лондонските подземия и Гробниците са идеалната комбинация от паяжини, изтезания и трупове, достатъчно гнусотии, че дори създателите на Игра на тронове да завидят. В същия дух, има организирани разходки по стъпките на Джак Изкормвача.

Ако искате нещо малко по-магическо, една разходка по стъпките на Хари Потър е добра идея. Милениъм Бридж, Кингс Крос и Леденхал Маркет са ключови елементи във филмите, а за да е пълна магията, посетете Студията на Уорнър Брадърс, където е снимана поредицата.

За финал Зоологическата градина предлага широк асортимент от диви зверове, Музеят на Мадам Тюсо - такъв на известни зверове, а 7-етажният Магазин за играчки на Хамли ще ви накара да осъзнаете, че отглеждате зверове.

И ако след всичко това откриете, че всичките ви пари са изчезнали, отправете се към Бейкър Стрийт 221Б, може би ще намерите отговори на мистерията в Музеят на Шерлок Холмс.

Вече ви се ходи в Лондон?