Магическата ледена пещера в Исландия

  • Магическата ледена пещера в Исландия
    Магическата ледена пещера в Исландия

Това е атракция, която много добре обяснява откъде идва намека за лед в името на Исландия на всички езици.

Съвсем скоро необикновената Исландия ще има нова също толкова необикновена атракция – туристите ще могат да стигнат до сърцето на втория по големина ледник в Европа.

Най-голямата сътворена от човека ледена пещера в света ви позволява да извървите 800 м сред хилядолетни ледове.

Твърде малко са местата на Земята, където населението на държавата да се чувства толкова свързано с природата си, както в Исландия. Идеята за ледената пещера се заражда в главите на двама исландци през 2010 г. Тогава хрумването да заведеш хората вътре в, а не просто на ледник звучи като научна фантастика. Науката, инженерната мисъл и безкрайната енергия са причината този проект да е вече реалност.

34572

Вече всеки ще може да види неземните нюанси на синия лед, който се крие под повърхността на ледниците. Входът към ледения тунел е скрит, а от него започва необикновено пътешествие, осветено с LED лампички

Преминаването през тунела все пак не е разходка в парка и посетителите ще получават топли дрехи, за да се наслаждават на атракцията.

34573

34574

Ледената пещера на ледника Айс Кап (Ice Cap Glacier Ice Cave) се намира в западната част на Исландия и отваря врати на 1 юни 2015 г. Билетът е 87 паунда за 3-часов тур.