Магията на пътуването с влюбените Бистра и Наце

  • Магията на пътуването с влюбените Бистра и Наце
    Магията на пътуването с влюбените Бистра и Наце

Силна доза вдъхновение за пътуване от една двойка, за която пътешествията са начин на живот.

Бистра и Наце са посетили 46 държави в 6 континента. Казват, че са преживели поне 12 749 приятни емоции и са били ограбвани два пъти. Споделят магията на пътуването в блога си и имат Ето какво ни разказаха

Бистра и Наце са... влюбени, един в друг, в живота, в движението. Номади по душа с база София, България. Ценим нови приятелства, преживявания, авантюри, изненади по пътя към неизвестното, положителното и красивото във всяко едно кътче на света.

Мястото, на което бихте се връщали отново и отново, е... страната на безкрайно уважение между хората, на духовност и природа и на безкрайно много приятни изненади - Япония.

40266

Първото, което правите, като пристигнете на ново място, е... надяваме се, че не са ни загубили багажа. Когато си в Рим, прави като римляните. От първия момент се стараем да опознаем бита и културата на местните и да се слеем с обстановката.

Никога не тръгвате на път без... снимачна техника, антибактериален гел и много ентусиазъм.

40269

На чужденец, който никога не е идвал в България, бихте препоръчали да... се изкатери до Рилските езера и Стария град на Пловдив; да опита филия с лютеница и мавруд и да се научи да играе хоро.

40265

Най-абсурдната ви случка на път... Бали, плажът в Кута. Лежим и пийваме Бинтанг (местната бира). Внезапно ограждат една зона до нас, идват хора с камери и актьори. Минувачите започват да се превръщат в зрители на снимачната площадка. На петата минута биваме извадени от нашето спокойствие, защото явно гледката на двама европейци, пиещи бира на плажа е по-забавна от местните кино звезди в действие. Три автобуса ученици, които така и не разбрахме откъде се взеха, започват да идват при нас и да ни молят да се снимаме с тях. Всеки кадър се снима с поне 5-6 различни устройства и групата на желаещите не намалява. По едно време и актьорите дойдоха да се снимат с нас. Може би си мислите, че сме били интересни, просто защото сме от друга раса, обаче до нас имаше едни испанци, които страдаха от пълна липса на внимание. По едно време въпросните дойдоха да ни питат дали не сме знаменитости. Бяхме, толкова дълго, колкото да ни се стопли бирата.

40267

Пътувате толкова много, защото... всеки нов печат в паспорта, всяка подмината табела за селище, всяка нова гледка на хоризонта и всеки обикновен разговор с непознат човек могат да се превърнат в една необикновена история. Такива преживявания ни презареждат с енергия и вдъхновение за още и още пътешествия.

Все не ви остава време за... да пишем за пътуванията си преди май 2012-а.

Наскоро бяхте в... Нова Зеландия, даже още сме там.

40268

Предстои ви скоро да сте в... Тук ни хванахте неподготвени. Обикновено мислим няколко хода (пътувания) напред, но напоследък сме станали по-спонтанни. Или фенове на last minute оферти.

Пътуващите българи трябва повече да... не се притесняват да се наслаждават на пътуването по свой собствен начин, различен от вече отъпканите пътеки. И ако успеят да пъхнат в багажа дребни сувенири от България, ще предизвикат много искрени усмивки в далечни краища на света.

40270

Пейката с най-красивата гледка се намира... на върха на един хълм в градчето Curepipe, Мавриций. От едната страна се вижда кратер на много стар вулкан, целият обрасъл в буйна растителност. От другата страна се виждат назъбени върхове и плажовете на западния бряг.

*

Приключенията на Бистра и Наце можете да следите в блога им Магията на пътуването тук, както и в ежемесечната ни рубрика Избрано от българските травъл блогове.