Малта плаща на туристите, които я посетят това лято

  • Малта плаща на туристите, които я посетят това лято
    Малта плаща на туристите, които я посетят това лято

Красивият архипелаг на Малта има за цел да привлече почиващите това лято, като предлага финансови стимули на посетителите. Тези, които се възползват от предложението, ще могат да се насладят на историческите му храмове, скрити заливи, гмуркане и пешеходни разходки.

Туристическият орган на Малта се надява да привлече 35 000 посетители чрез схемата си „Стимули за безплатни независими пътуващи”, като са отпуснати 3,5 млн. евро за програмата. Европейската островна държава се надява, че схемата ще стимулира независимите пътници, посещаващи Малтийските острови за минимум три нощи, да резервират директно престоя си в пет-, четири- и тризвездни хотели.

Посетителите, отседнали в участващите петзвездни хотели, ще получат 100 евро на човек като разходи за престоя им, а тези, които отсядат в четиризвездни хотели, ще получат 75 евро на човек. Гостите в тризвездни хотели ще получават 50 евро на човек отстъпка от всяка резервация. Очаква се хотелите, които участват, да съответстват на стимула, предоставен от туристическия орган на Малта, и трябва да разпределят същата сума за пътника, която да бъде похарчена за настаняване, храна и напитки и други услуги в хотела.

Като допълнителен стимул посетителите на хотелски имоти на остров Гозо ще получат допълнителни 10% стойност на тези стимули. Малта се стреми да се отвори за туризъм на 1 юни и на този етап се очаква да бъдат премахнати повечето от нейните ограничения срещу обявената пандемия.

Понастоящем правилата за влизане в Малта зависят от това къде страната, от която идва пътникът попада в системата на светофарите на ЕС. Допълнителна информация както за ограниченията за пътуване, така и за схемата за насърчаване на свободните независими пътуващи може да бъде намерена на уебсайта на туристическия орган на Малта тук.