Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 1)

  • Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 1)
    Местата, на които не можете да отидете, дори да искате (част 1)

Бъдете сигурни, че в колкото и свободен откъм възможности за пътуване свят да живее, има места, които са изцяло недостъпни за хората.

Причините за това са три: прекалено опасно, строго секретно или предназначено единствено за членове на малка група от хора.

Ето и кои са тези места:

1. Змийският остров

Змийският остров се намира край бреговете на Бразилия. Той е обитаван от 4000 от най-смъртоносните змии на планетата, а тяхната отрова е толкова силна, че може буквално да разтопи човешката плът. Заради огромната опасност за здравето на хората, бразилските власти са забранили достъпа до острова.

2. Трезорът на Кока-Кола

Рецептата на Кока-Кола е може би най-известната търговска тайна на света. Интересното е, че тя бива съхранявана в собствен трезор. Легендите разказват, че само няколко човека я знаят, но никой не знае кои са тези хора и на тях дори им е забранено да пътуват в един и същи самолет.

3. Клуб 33

Има само едно място в Дисниленд, където се продават алкохолни напитки и това е Клуб 33. Този частен клуб се намира в сърцето на площад Ню Орлиънс в Дисниленд и въпреки че входът му е сравнително лесен за намиране, за да влезете вътре, ще ви се наложи да поизчакате около 40 години. Най-странното от всичко е, че има списък с чакащи, които са готови да плащат членски внос, вариращ между 10 000 и 30 000 щатски долара на година, въпреки че никога не са го посещавали.

4. Межгоре  

Межгоре е един затворен руски град, в който живеят и работят хора, силно пазени в тайна. Населеното място се намира в най-високата южна част на планината Урал и се смята, че в района се пази тайно ядрено оръжие. Руските власти обаче отричат да има такова. Според официални изявления там се съхраняват съкровища и запаси от хранителни продукти в случай на война.

5. Менуит хил

Менуит хил, който се намира във Великобритания, е един от най-секретните комплекси в Европа. В сградите му, които са със доста странен дизайн, специалисти подсигуряват комуникациите и разузнаването на страни като Великобритания и САЩ. Интересен факт е, че комплексът е най-голямата електронна мониторингова станция на планетата.