Местата, които не можете да посетите (част 3)

  • Местата, които не можете да посетите (част 3)
    Местата, които не можете да посетите (част 3)

В следващите редове ще ви представим нещо малко по-различно – места, които не можете да посетите.

Вижте кои са те:

1. Тайният архив на Ватикана, Ватикан

Ватиканската апостолска библиотека е създадена официално през 1475 г. и съдържа най-значимите колекции от исторически текстове на човешката цивилизация. Тази тайна библиотека включва всичко – от древни кодове на маите до книги, които са доказателство за контакт с извънземни. Само някои избрани личности са имали право да я посетят, което я прави най-голямата потайна библиотека на планетата, а възможност за това е дал лично папата.

Местата, които не можете да посетите (част 3)Снимка: wikipedia.org

2. Пайн гап, Австралия

Пайн гап се намира в централната част на Австралия, югозападно от Алис Спрингс. Това е единственото място на континента, което е обозначено като зона, над която са забранени каквито и да било полети. Това секретно място има ключов принос към глобалната мрежа за наблюдение ECHELON и се управлява от централното разузнавателно управление на САЩ, Американската агенция за национална сигурност, Националната служба за разузнаване на САЩ и Австралийското правителство.

Местата, които не можете да посетите (част 3)Снимка: wikipedia.org

3. Пещерите Ласко, Франция

Пещерите Ласко са разположени в близост до село Монтиняк в Департамента Дордон в югозападната част на Франция. Те съдържат над 600 древни пещерни рисунки, които са на възраст от над 19 хил. години. Към момента рисунките са застрашени от изчезване заради образувани вследствие на появили лишеи кристали по стените. След появата им пред 50-те години, мястото е затворено за посещение през 1963 г.

Местата, които не можете да посетите (част 3)Снимка: wikipedia.org