Местата, които не можете да посетите (част 4)

  • Местата, които не можете да посетите (част 4)
    Местата, които не можете да посетите (част 4)

В следващите редове ще ви представим нещо малко по-различно – места, които не можете да посетите.

Вижте кои са те:

1. Тайният трезор на Мормонската църква

Смята се, че този трезор съдържа над 3 млрд. страници информация, отнасяща се до генеалогията и семейната история на американците. Достъпът до това място е напълно забранен, като само много рядко биват допускани туристически групи. Трезорът е построен отстрани на планина, като внимателно е обмислен начинът, по който ще се съхраняват документите. Поради тази причина температурата и влажността вътре са внимателно контролирани.

Местата, които не можете да посетите (част 4)

2. Стая 39, Северна Корея

Тайната организирана, често наричана Бюро 39 или Стая 39 е създадена през 1970 г., като нейната цел е да намери начин да спечели чуждестранна валута за прецедателя на Корейската работническа партия Ким Чен Ун. Наличните данни, отнсящи се за тази организация са изключително ограничени – смята се, че имат на 20 банкови сметки в Швейцатия и Китай за пране на пари и други незаконни операции.

Местата, които не можете да посетите (част 4)

3. Межгорие, Русия

Една от най-защитените и ограничените зони в Русия, Межгорие се смята за тайно местоположение на ядрени снаряди. Според малкото информация, която съществува за тази база там се помещават балистични ракети. Твърди се, че те имат способността да се активират дистанционно в случай на ядрен удар. Мястото се охранява постоянно от 2 батальона.

Местата, които не можете да посетите (част 4)Снимка: wikipedia.org