Мястото, където заснеха „Междузвездни войни“

  • Мястото, където заснеха „Междузвездни войни“
    Мястото, където заснеха „Междузвездни войни“

Всичи знаем колко отдадени са феновете на култовия сай-фай филм „Междузвездни войни“.

Най-големите му почитатели знаят всевъзможни подробности около популярната космическа сага. Известен факт е, че част от важните събития във филма, се случват на планетата Татуин, която е част от вселената на Междузвездни войни“.

Тя е неизменна част от всички филми, с изключение на „Империята отвръща на удара“. Интересен факт за нея е, че името ѝ е заимствано наименованието на град Татауин в Тунис. Едно от големите селища на тази планета от вселената на Междузвезди войни“ пък е Мос Айсли, а космодрумът, който е моделиран от Джордж Лукас, може да се каже, че е едно от нещата, които са го вдъхновили за създаването му.

Мястото, където заснеха „Междузвездни войни“

Когато става въпрос сагата по какъвто и да е повод, повечето хора правят асоциация с някоя далечна галактика. Реалността обаче е друга 4 от филмите са заснети сред пясъците на пустините и местата, на които се е снимала сагата, са сравнително запазени и до днес.

Мос Айсли е комплекс, специално изграден за заснемането на така нашумелите космически филми. Това е и една от най-големите атракции нa тунизийски остров Джерба. Каменните къщички и до днес носят духа на „Междузвездни войни“ и всеки един любител на филмите може да усети емоциите, които пресъздават сцените, заснети на това място. Днес феновете не пропускат възможността да го посетят и да си направят снимки, запечатвайки всяка подробност от снимачната площадка на един от най-култовите филми.

Вижте част от кадрите, заснети там: