Най-добрите неща за правене с деца в Англия - музеи (част 1)

  • Най-добрите неща за правене с деца в Англия - музеи (част 1)
    Най-добрите неща за правене с деца в Англия - музеи (част 1)

Англия, пълна с история, култура и вдъхновяващи пейзажи, има какво да предложи на посетителите. Но дали е добра дестинация, която да посетите със семейството си?

Ето какво трябва да знаете за пътуването с деца в Англия, заедно с най-добрите неща, които трябва да направите, за да ви помогне да изградите перфектния семеен ден за всички възрасти във вашата група.

Дали Англия е добро място за посещение с деца?

Едно от най-великите неща при пътуването с деца в Англия е, че много музеи, насочени специално към семействата, могат да се посещават безплатно, което позволява по-евтино целодневно преживяване с практическо обучение. По-голямата част от кафенетата и ресторантите посрещат деца, предлагайки по-малки порции, съблекални и детски столчета. Това се отнася и за много кръчми, въпреки че не забравяйте да се консултирате с персонала на бара, ако не е видимо от пръв поглед. Повечето атракции за посетители предлагат семейни билети - обикновено двама възрастни плюс две деца - за по-малко от сумата на индивидуалните входни такси. Често има по-ниски цени за самостоятелни родители и деца. Не забравяйте да попитате, тъй като те не винаги са ясно показани.

Най-добрите неща за правене в Англия с деца

Англия е интересна дестинация за деца на всяка възраст, с много забележителности, специално пригодени за младите умове. Има много неща за отвличане на вниманието на младежите, от срещи с животни до отлични детски площадки, музеи за деца и възможности за обличане и гримиране. По-големите деца и тийнейджъри могат да се насладят на историческите забележителности, а дните в тематичните паркове са склонни да печелят всички.

Музеи

От римляните и викингите до космическите пътувания, от естествената история до технологиите, Англия разполага с цял набор от музеи. За най-добрите научни музеи се насочете към лондонския Научен музей, Музея на науката и индустрията в Манчестър или Националния космически център в Лестър.

Британският музей - Колекцията на Британския музей (British Museum) е една от най-големите в света и обхваща 2 милиона години човешка история. Богати експозиции от Америка, Европа, Азия и Африка. Амфори, статуи, саркофази на хиляди години от Древна ГърцияРимЕгипет. Не се страхувайте от египетските мумии, защото макар и да са истински, единственото, което могат да направят, е да ви впечатлят. Входът е свободен. 

Музеят на восъчните фигури „Мадам Тюсо" (Madame Tussauds) е мястото, където да се налудувате. Бъдете звезда на червения килим заедно с Никол Кидман и Риана, снимайте се под ръка с Леонардо Ди Каприо и принцеса Даяна. Изплезете се на Айнщайн и се усмихнете на Дейвид Бекъм. А какво ли ще ви се случи в стаята на ужаса „Скрийм” (Scream). Уверете се, че гласните ви струни са в изправност преди да се осмелите да влезете тук. А ако не ви стиска, се качете в лондонско такси за разходка през времето и вижте отблизо Тюдорите, Шекспир, кралица Виктория. Ако вземете комбиниран билет за музея и Лондонската тъмница, ще ви излезе по-евтино. 

Лондонската тъмница (London Dungeon) е музей на ужаса от миналото. Тук са представени жестоки и страшни събития от тъмната страна на европейската история. В усойните мрачни коридори изпъкват ужасяващи восъчни фигури на измъчвани и екзекутирани хора и жертви на брутални убийства. Страх ли ви е вече? Това не е всичко: пригответе се да бъдете преследвани от Джак Изкормвача. Дали и вие ще се превърнете в жертва?

Природонаучен музей - Пригответе се за пътешествие във времето в Природонаучния музей (Natural History Museum). Тук ще осъзнаете колко огромни са били динозаврите. Техни запазени скелети впечатляват всеки посетител на музея. Изчезнали птици и насекоми отпреди милиони години и атракцията „Шоуто на Земята”: качвате се на ескалатор, който ви разхожда през Земята, преживявате земетресение и научавате много неща за вулканите. Ето как, освен интересна, науката може да бъде и много забавна. Входът е безплатен.