Най-добрите неща за правене с деца в Англия - плажове и развлечения (част 2)

  • Най-добрите неща за правене с деца в Англия - плажове и развлечения (част 2)
    Най-добрите неща за правене с деца в Англия - плажове и развлечения (част 2)

Англия, пълна с история, култура и вдъхновяващи пейзажи, има какво да предложи на посетителите. Но дали е добра дестинация, която да посетите със семейството си?

Ето какво трябва да знаете за пътуването с деца в Англия, заедно с най-добрите неща, които трябва да направите, за да ви помогне да изградите перфектния семеен ден за всички възрасти във вашата група.

Дали Англия е добро място за посещение с деца?

Едно от най-великите неща при пътуването с деца в Англия е, че много музеи, насочени специално към семействата, могат да се посещават безплатно, което позволява по-евтино целодневно преживяване с практическо обучение. По-голямата част от кафенетата и ресторантите посрещат деца, предлагайки по-малки порции, съблекални и детски столчета. Това се отнася и за много кръчми, въпреки че не забравяйте да се консултирате с персонала на бара, ако не е видимо от пръв поглед. Повечето атракции за посетители предлагат семейни билети - обикновено двама възрастни плюс две деца - за по-малко от сумата на индивидуалните входни такси. Често има по-ниски цени за самостоятелни родители и деца. Не забравяйте да попитате, тъй като те не винаги са ясно показани.

Плажове

Вземането на кофа и лопатата на морския бряг е основно занимание за английските деца. Плажовете варират от златни пясъци, прегърнати от спокойна гора, до ветровити участъци с каменисти плажове под извисяващи се скали. Най-драматичните плажове се намират на югозападния бряг.

Тематични паркове и развлечения

Най-популярният тематичен парк в Англия е Алтън Тауърс в Стафордшир, където ще срещнете много, ама наистина много влакчета и шоу програми, с нещо, което да забавлява всички възрастови групи. По-малките деца ще се радват на разходки заедно с огромни модели Lego в Legoland Windsor. За феновете на Хари Потър направете крачка зад кулисите в The Making of Harry Potter в студиото Leavesden, където са заснети филмите. Искат ли децата да си направят селфи с любимата си (подобна на восък) знаменитост? Тогава мадам Тюсо в Лондон е идеалният ден за вашето семейство. Основни морски дестинации, като Блекпул, Маргат и Саутенд, има забавления за деца от всякакъв вид.

Лондонското око - Готови ли сте да видите цял Лондон? Лондонското око (The London Eye) е най-високото виенско колело в Европа. Издига се на 135 м височина и предлага 30 незабравими минути с гледка към града. Можете да му се насладите през деня или през нощта, когато светлините на Темза ще ви омагьосат.

Дива природа и зоопаркове

В цяла Англия има превъзходни центрове за дива природа и зоологически градини - Лондон, Бристол и Честър се отличават - но има и по-необичайни срещи с животни. Престорете се, че шофирате през савана в Лонглит, провинциално имение в Уилтшир, заобиколено от носорози, жирафи, слонове и лъвове; предприемете еднодневна екскурзия край брега на Северен Девън в търсене на остров Лунди; или се отправете към водата с крайбрежните круизи на Уитби в Йоркшир и вижте дали можете да забележите китове край северното крайбрежие.