Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти

  • Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти
    Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти

Кои дестинации да посетите през януари? Независимо дали търсите екскурзия, обляна в слънчеви лъчи, за да излекувате меланхолията; незабравимо културно изживяване или чудесата на дивата природа, вижте нашите предложения.

Има много плюсове да пътуваме през първия месец на годината като например да стартираме с нещо различно, забавно и ободряващо - нещо, което да ни откъсне от тъгата по изминалите празници. 

Независимо дали ви предстои кратка почивка, културно изживяване или среща с дивата - ние подбрахме за всекиго по нещо през този януари. 

1. Норвегия

Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти

Не се заблуждавайте: Норвегия е студена през януари. Всъщност тогава е най-студеният месец от всички, като температурите спадат до  -2 ° C или по-ниски, в зависимост от това колко далеч на север отивате. Но това е и един от най-красивите месеци за посещение, както и зимно спортно приключение като никое друго. Така че, опаковайте най-дебелите си зимни дрехи за пътуване и не се колебайте.

Очаквайте да видите по-голямата част от страната покрита в чист, бял сняг и се подгответе за мечтани изгреви и залези. Добавете много големия шанс да видите норвежкото северно сияние - неонов спектакъл, възможен заради тъмното, ясно, зимно нощно небе - сбъднатата мечта на фотографа.

Бонус? Наоколо има по-малко посетители, предвид студа, така че снимките извън сезона, които ще можете да направите, няма да бъдат развалени с хора, блокиращи гледката. Освен това цените спадат и стават малко по-допустими.

2. Мале, Малдивите

Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти

Прочетете всяко ръководство за Мале и ще разберете, че столицата на Малдивите е гъсто населена. Но с гъстото население идва цял културен свят, който само чака да бъде разкрит: местните пазари, джамии и музеи.

Мале е чудесно място и за онези, които се надяват да проучат целия архипелаг. Лесно е да се прехвърлите на Атолите за гмуркане, водни спортове и възможността да видите някои от най-очарователните морски същества на Малдивите: рифови акули, чукове, делфини, костенурки и други.

Разбира се, няма да сте единственият човек, който иска да изпита всички приключения, които може да предложи Мале и Малдивите. Януари е началото на сухия, слънчев сезон - най-доброто време, когато температурите се движат между 26° C и 31° C. След тропическия сезон на дъждовете, който се простира от май до ноември, е естествено, че и местните хора, и пътуващите ще искат да се срещнат със слънцето и ясното небе.

3. Лос Анджелис, САЩ

 

Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти
Снимка: Александра Любова

Домът на Холивуд е като малка изненада през януари. Не е топло, но времето е меко, с температури от около 8° C до 20° C. Идеално е за пешеходна обиколка на града, шпиониране на знаменитости, пристигащи на Златните глобуси в началото на януари, или да направите това, което местните жители на LA най-добре правят: поход!

Паркът Грифит, на изток от планините Санта Моника, е подходящ за начинаещи туристи. Пътят на Чарли Търнър е популярно 40-минутно изкачване, което предлага поглед върху легендарния холивудски знак и славни панорами над града от върха. Не свършваме дотук: световноизвестната обсерватория Грифит Парк е в близост, задължително я проучете.

Друг вариант е Runyon Canyon, една от най-известните пътеки в цял Лос Анджелис. Там почти винаги ще намерите много  местни жители, които обикалят по тази черна пътека. Тя се наклонява постепенно - но внимавайте за няколко стръмни изненади.  

Ако всичко това изглежда малко прекалено туристически за вас, няма по-добро време да посетите съседните райони на Калифорния. Малибу, Лонг Бийч и Санта Моника са едни от най-обичаните плажове в Лос Анджелис, докато кварталите Бърбанк, Сребърното езеро и Кълвър Сити предлагат множество страхотни барове, здравословни заведения за хранене, независими бутици и културни срещи.

4. Словения

Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти

Словения не идва веднага на ум като зимно бягство. Не е слънчево и не можете да видите Северното сияние, но МОЖЕТЕ да изпитате друга страна на това място, която традиционно се изследва през лятото.

Първо: Бледското езеро. Разходката там е невероятна. Езерото изглежда просто магически, когато е замръзнало, с допълнително предимство на по-малко посетители, запушващи пътеките. Обикновено е практически невъзможно да разгледате Блед без присъствието на други пътници, затова се възползвайте максимално от сезона извън пиковите навалици и прекарайте един ден в изследване на езерото, неговия остров и малкия град, който го заобикаля.

Тогава има ски. През януари националните паркове на Словения се превръщат в рай на любителите на ски. Майката на всички горещи точки за ски е Kranjska Gora, въпреки че никога няма да ви липсват възможности: Vogel в Triglav Naitonal Park може да се похвали със спиращи дъха гледки към езерото Бохин и Крвавец, вторият по големина ски курорт в Словения, само на 25 минути от столицата, Любляна. Загрейте след натоварения ден по склоновете с вечер в СПА центъра. Блаженство.

5. Барбадос

Най-добрите януарски дестинации в търсене на природни красоти

От декември до април Барбадос блести с ясно небе, великолепно слънце и температури до 30° C. Вие не кацате точно в средата на пиковия сезон. Ако отидете през януари, няма да има тълпи от хора.

На Барбадос през януари има повече от плажове и курорти. (Разбира се, обикновено не можете да сбъркате с плаж в Барбадос...) Например, Барбадосската ветроходна седмица се провежда през януари, като стартира множество ветроходни събития около Карибите.

През целия месец най-северната провинция - Сейнт Люси, ще бъде отпразнувана на целия остров като част от фестивала 2020 We Gatherin, като подчертава естествената му красота: грапави брегови линии, речни басейни и сложни подземни пещерни системи. Пещерата на цветните животни, по-специално, е нещо, което задължително трябва да видите.