Необикновени новогодишни традиции от цял ​​свят (част 1)

  • Необикновени новогодишни традиции от цял ​​свят (част 1)
    Необикновени новогодишни традиции от цял ​​свят (част 1)

Това е времето от годината, когато се подготвяме да се сбогуваме с предходната, която мина заедно с нашите възходи и падения, успехи и неуспехи, моменти на наслада и отчаяние, и приветстваме винаги обещаващата Нова година, докато празнуваме с най-близките си приятели и семейство. Празничната лудост се разпространи по целия свят и всички вече говорят къде ще прекарат това, което се знае, че е „най-добрата нощ в живота им".

Дори вие, които четете това, вече имате някакви планове или дори само идеи къде да отпразнувате пристигането на Нова година. Е, тук няма да говорим много за това къде да прекарате нощта на 31-ви декември, а по-скоро какво да се прави по време на вечерта или рано сутринта.

Ако се чувствате объркани, след като прочетете предишното изречение, тогава ще се забавлявате много, четейки този текст. Защото предстои да споменем различните ритуали и традиции, които хората изглежда обичат да правят в различни страни и всички те са свързани с празнуването на пристигането на Нова година. Хората правят тези неща, защото вярват, че това, което желаят, ще се сбъдне, а повече защото се надяват да имат отлична година и заради забавлението на всичко това.

Нека да разгледаме тези странни и забавни новогодишни традиции:

Цветно бельо в Мексико

Когато става въпрос за новогодишни пожелания и резолюции, хората в Мексико искат повече късмет и щастие в живота си. Забавното е, че не само искат тези неща, но и правят странен ритуал, за да осигурят късмета и щастието в живота си. Най-популярният начин да направите това е да носите бикини в различни цветове в навечерието на Нова година, като всеки цвят представлява различно нещо, което човекът, който ги носи, желае. Например, ако искате година, пълна с щастие, по-добре облечете жълто бельо, а ако искате да намерите успех в любовта - тогава носете червено бельо. Това е забавна традиция, но хората изглежда я уважават.

Среднощна смяна на бельо в Боливия

Боливийците, както и мексиканците, също вярват в „силата“ на бикините. Те са склонни да мислят, че носенето на жълто бельо ще им донесе повече късмет и щастие в живота, но за разлика от хората в Мексико, които обличат бельото си през деня/нощта и продължават да празнуват до следващата сутрин, хората в Боливия имат допълнителен подход към жълтото бельо. Те не само вярват, че трябва да носите жълто бельо в навечерието на Нова година, но трябва да го облечете и в полунощ, а не преди или след това. Колкото и странно да звучи, боливийците вярват, че със смяната на бельото през нощта те също ще излязат от внезапна промяна в пътя на съдбата си.

Хвърляне на чинии в Дания

Не знаете как да се отървете от използваните и стари съдове в кухнята? Не се притеснявайте, има традиция в Дания, която може да ви бъде полезна. Хората в Дания имат странен начин да покажат на своите близки любовта и лоялността си към тях. Вместо да изразяват това с думи или подаръци, те са измислили богата традиция да чупят стари и използвани съдове пред вратите на своите приятели и семейства в навечерието на Нова година. Така че, ако някой хвърля чинии пред вратата ви, не се страхувайте, че се чувствате обичани и уважавани, тъй като ваш приятел се опитва да ви покаже колко добър приятел сте били през цялата година.

Духовни неща в Бразилия

Хората в Бразилия не обичат да се шегуват със своите традиции в навечерието на Нова година. Например, те са доста сериозни относно носенето на бяло за новогодишната нощ, тъй като вярват, че белите дрехи ще прогонят лошите духове.

Имат и традиция, реализирана с малко помощ на океана. Очевидно, ако искате да сте щастливи през следващата година, трябва да прескочите седем вълни за късмет. Може да се чудите защо точно седем пъти и отговорът е: те скачат седем пъти за година, пълна с щастие, за да прекарат всеки ден от седмицата с радост.

Друг ритуал, също свързан с океана, е да се донесат подаръци на богинята на Иеманья. Тя е богинята на водата и очевидно обича подаръците (имам предвид, кой не ги обича?), особено цветята. Така че, ако се чудите защо хората хвърлят цветя в Бразилия в навечерието на Нова година, ето вашият отговор. Интересното в този ритуал е, че когато хвърляте цветята в океана, трябва да наблюдавате дали те се връщат на брега или отплават. Смисълът на това е, че ако хвърлите цветята и те се върнат, това означава, че богинята не е приела подаръка ви, така че всичко, което ви остава, е да пожелаете по-добър късмет през следващата година.

Яжте и чистете в Чили

Хората в Чили имат известни странности, когато става въпрос за новогодишните традиции. Точно така, ако желаете година, изпълнена с работа и пари, тогава трябва да изядете една лъжица леща в полунощ и работата ви там е свършена.

Освен това, ако сте готови да премахнете лошата енергия на дома си, трябва да пометете къщата си отвътре навън.