Остров Фурни – за тези, които търсят спокойствието

  • Остров Фурни – за тези, които търсят спокойствието
    Остров Фурни – за тези, които търсят спокойствието

Ето и още едно гръцко бижу, идеално за бягство от големите пренаселените туристически дестинации – остров Фурни.

Той е един от Северноегейските острови и е миналото е бил използван за убежище на пиратите от Корсика.

Едно от местата, с които ви препоръчваме да започнете обикалката си е столицата Камбос. Там ви очакват традиционни къщи, калдъръмени улички, черничеви дървета, живописно пристанище и красиви гледки – и всичко това само на площ от 30 кв. км. Сред основните забележителности там са акропол „Св. Георги“ на хълма, древното селище Камари и кулата „Св. Троица“, която се намира в Хрисомилия.

Градчето Камби, което се намира само на 1 км от Камбос, от друга страна, ще ви изненада с живописното си заливче – просто минете покрай вятърните мелници и сте на точното място.

За любителите на тишината и спокойствието бихме препоръчали плажовете Бали и Касиди, който е една от перфектните локации гледане на залеза. На тези сред вас, които са в търсене на пълно усамотение пък препоръчваме плажът Амбелос.

 

Остров Фурни – за тези, които търсят спокойствието
Снимка: flickr/adamansel52

Островът предлага и много добри условия за гмукане и наблюдение на подводния живот. Най-доброто място за целта е плажът Камари. Хрисомилия и Петрокопио са сред най-красивите плажове на острова, първият носи допълнително очарование заради автентичните рибарски лодки. Там ще можете да се насладите на красиви гледки и вкусна традиционна кухня.