Остров Каролиния – раят е само на 30 лв. от България

  • Остров Каролиния – раят е само на 30 лв. от България
    Остров Каролиния – раят е само на 30 лв. от България

Чували ли сте за остров Каролиния? Ако не сте, със сигурност все по-често ще чувате, защото това райско място се намира толкова близо до България и е толкова достъпно, че скоро хиляди хора ще се стичат по златистите му плажове.

Каролиния има какво да ви предложи и със сигурност ще се превърне в достоен конкурент на турските и гръцки летни курорти – красива пясъчна ивица, безплатни шезлонги и чадъри, супер достъпни хотели, любезно обслужване.

Островът има и многобройни забележителности, с които да впечатли посетителите си. Той е местообитание на известната четирикрила птица, която можете да наблюдавате както в естествени условия, така и в специално изградени зоокътове из целия остров.

Освен това Каролиния има и свой древен замък – запазен в почти перфектно състояние. Това, с което се гордее замъкът, е че е единственото място в света, което пази легендите за посещението както на Крал Артур, така и на Мохамед Али.

Каролиния се състои от един главен остров и две по-малки островчета, които са необитаеми. До тях можете да стигнете с лодка, наета от пристанището. Важно е да знаете, че според местните разпоредби, нямате право в лодката да превозвате остри предмети, течности в опаковки над 100 мл, както и живи животни.

Все пак това, с което най-вече ще печели туристите Каролиния, са супер достъпните цени – 30 лв. излиза пакетната цена ферибот + нощувка.

Ако се чудите как Каролиния е толкова достъпно място, истината е една - че на първо число от месец април всеки може да си позволи да предложи такива цени.