Откриха мистериозен метален монолит и в Румъния, който също изчезна след броени дни

  • Откриха мистериозен метален монолит и в Румъния, който също изчезна след броени дни
    Откриха мистериозен метален монолит и в Румъния, който също изчезна след броени дни

Метален монолит се е появил на хълм в Румъния, след което е изчезнал. Хората в социалните мрежи се забавляват с мистерията, обгръщаща тази реплика на обект, открит наскоро в пустиня в западната част на САЩ. Снимки на този монолит с височина от около 4 м бяха публикувани първо миналата седмица от местни медии в района на Нямц в североизточната част на Румъния.

Местна радиостанция получила в електронно съобщение сигнал за този обект и веднага изпраща репортери на място, за да проверят за какво става дума.

„Ние бяхме изненадани, което е най-малкото, което може да се каже, да открием метална структура, покрита със спираловидни мотиви”, посочват от медията на своя сайт.

Без прецедента в американския щат Юта, където блестяща триъгълна призма бе открита в средата на ноември от местни служители, информацията най-вероятно щеше да мине незабелязана.

„Има много въпроси, които остават без отговор. Какво е това? Кой го е поставил? Защо в Нямц? Защо сега?”, отбелязва той.

Докато румънският печат прояви слаб интерес към случая, както може да се предположи, хората в социалните мрежи го коментираха нашироко.

Както и в Юта, „монолитът изчезна в понеделник, също така мистериозно, както се появи”, посочват от медията.

Загадъчният метален монолит с неизвестен произход, открит в пустиня в щата Юта, породи всевъзможно научнофантастични догадки. Новината за находката бързо се разпространи в интернет. Много потребители откриха прилики с причудливите извънземни монолити във филма „2001: Космическа одисея” на Стенли Кубрик.

Към днешната дата той вече е безследно изчезнал от мястото, като не се знае нито кой го е поставил, нито кой го е демонтирал.