Пътуване в космоса срещу 450 000 долара

  • Пътуване в космоса срещу 450 000 долара
    Пътуване в космоса срещу 450 000 долара

Virgin Galactic започва да продава билети на „космически туристи”, като цената на едно място започва от 450 000 долара, предадоха световните информационни агенции.

В изявление компанията посочва три възможности за потребителите на „частния пазар на астронавтиката”: единично пътуване, „семеен пакет” или опция за пълно изкупуване на полет.

Следващият полет на космическия кораб Unity е насрочен за края на септември и е платен от италианските ВВС.

Virgin Galactic успешно изстреля своя четириместен кораб Unity на 11-и юли, с който излетя Ричард Брансън. След като се отдели от самолета -носител, Unity независимо се изкачи на надморска височина над 80 км, където екипажът можеше да почувства безтегловност за няколко минути. След това устройството започва да се спуска и кацна безопасно на територията на частен космодрум в американския щат Ню Мексико

Virgin Galactic не е единствената, която се опитва да изгради бизнес около космическите полети. Blue Origin на Джеф Безос е планирала полет за 20-и юли. На борда ще е той, брат му и още двама души. Компанията разглежда и възможности за работа с правителствени клиенти и такива, свързани с националната сигурност, а миналата година беше избрана за партньор по разработката на космически кораб, който да отведе астронавти до Луната през 2024 г.

Space Exploration Technologies, или SpaceX, на Илон Мъск, успя да превози астронавти до Международната космическа станция и обратно, а сега работи с НАСА по кораб, който да достигне до Луната. И все пак SpaceX също планира първата си цивилна мисия в космоса за по-късен момент от тази година.