Пътувай от креслото: Летен полъх от Малдивите

  • Пътувай от креслото: Летен полъх от Малдивите
    Пътувай от креслото: Летен полъх от Малдивите

„Цветето на Индия“ - така наричат малката държава, която е сбъдната мечта за много туристи.

Бели плажове, веещи се палми, омагьосващо сини води и вълшебни коралови светове...

Ако се любители на плажната романтика, Малдивите ще ви очароват. Островната държава в Индийския океан се състои от 1192 коралови островчета. Това е най-ниската държава в света. Максималната надморска височина там е 3 м. На острова няма да видите нито една река или езеро, но ще се порадвате на безкрайни плажове.

Малдивите са сред най-хубавите места за дайвинг, което привлича посетители от цял свят. Най-доброто място за сърфинг е северният атол. А в южния има много подводни пещери и тунели. Можете да сте спокойни, защото в курортите най-разпространен е английският език.

Трябва да знаете, че основната религия тук е ислямът, така че има някои порядки, които е добре да спазвате. В ресторантите е препоръчително да ходите официално облечени. А през деня на плажа е забранена нудистката визия. 

На Малдивите се предлага както азиатска, така и европейска кухня. Не пропускайте рибните ястия с ориз, рибно къри и кокосово масло. Много популярен тук е рибният коктейл от кокос, лук, чили и лайм. Местното питие, подобно на пунша, се казва „раа“ и се приготвя от ферментирало мляко. 

Изгледайте видеото с приятен морски полъх и се гмурнете в Малдивите!

Maldives from George Mota on Vimeo.