Пътувай от креслото: Суровата красота на Фарьорските острови

  • Пътувай от креслото: Суровата красота на Фарьорските острови
    Пътувай от креслото: Суровата красота на Фарьорските острови

Фарьорските острови (в превод – овчи острови) са автономна област в рамките на кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. Разстоянието до Типичният северен кръст върху националния флаг на Фарьорските острови е белег за принадлежността на държавата към другите скандинавски страни. Гербът на страната е овен, който най-точно символизира наименованието на островите.

Разположени в северната част на Атлантическия океан, между Шотландия, Исландия и Норвегия, Фарьорските острови са съставени от общо 18 острова, 17 от които са обитаеми. Населението им наброява близо 50 000 души, като по-голямата част се занимава предимно с риболов. Най-големите градове са Торсхав, който е административен център на островите, и Клаксвик.

Най-добрият период за пътувне там е от началото на юли до края на август. Там ви очакват красиви стръмни планини и над 2 млн. морски птици, обитаващи района. Тъй като овцевъдството е широко застъпено, няма как да не ви направи впечатление и огромният брой от близо 70 000 овце, които изпълват зелените пасища. Интересен факт е, че в която и точка на островите да се намирате, никога няма да бъдете на повече от 5 км отдалечени от океана.