Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

  • Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа
    Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Когато децата чуят за увеселителен парк, влакчета на ужасите, захарен памук, игрите спират, вниманието е привлечено веднага и във всяка една малчуганска глава излиза само един въпрос: "Може ли да отидем?". Ами да, може!

Сега ще ви дадем 5 предложения за това кои от най-интересните и предпочитани атракциони в Европа да посетите, да направите децата безкрайно щастливи и доволни, и да се забавлявате и самите вие. А защо да не добавим към цялата веселба и някоя и друга отстъпка? С иновативната  кредитна карта DSK-WizzAir пътуването ще стане реалност, а отстъпките са гарантирани.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

1. Дисниленд, Франция - нима има някой, който да не е чувал за това вълшебно място?! Но защо още не сте го посетили? Какво ви спира?

Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. Паркът включва: "Дисниленд парк" и "Уолт Дисни студио парк". Комплексът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига замъкът на "Спящата красавица". На територията на комплекса се намират четири царства - Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Допълнителна атракция представляват и множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми, концерти, кино и дискотеки.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Всеки месец в Дисниленд се организират събития, целящи да разнообразят установената програма и да привлекат повече посетители. Децата могат да се срещнат с различните Дисни герои и да си направят снимка за спомен с вечните любимци Мини и Мики Маус, Мечо Пух или слончето Дъмбо. Ежедневните грандиозни шоу програми и 3D кината ви карат да се чувствате част от действието на филма. Концерти и мюзикъли радват посетителите.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Работно време: Паркът работи всеки ден от седмицата, като почива само на някои официални празници. Вратите му отварят точно в 10:00 ч., а краят на работното време е между 19:00 и 22:00 ч. в зависимост от програмата, която е предвидена за съответния ден.

Цени за вход: Варират в зависимост от периода, за който са закупени.

·         за 1 ден/1 парк: възрастни – €59, деца – €53

·         за 1 ден/2 парка: възрастни – €71, деца – €64

·         за 2 дена/2 парка: възрастни – €123, деца – €111

·         за 3 дена/2 парка: възрастни – €153, деца – €138

·         за 4 дена/2 парка: възрастни – €180, деца – €162

·         за 5 дена/2 парка: възрастни – €200, деца – €180

Гостите могат да влизат и да излизат от парка, колкото пъти пожелаят - по време на деня, за който са заплатили. Един билет осигурява достъпа до всички атракции, представления и паради. Специалните събития – като партито на Дисни за Хелоуин, не се включват в цената. При някои други събития се правят отстъпки за възрастните, а децата под 7-годишна възраст дори не заплащат услугите. Ако се направи резервация чрез сайта на Дисни, се спестява до 25% от сумата.

За повече информация, запазване на билети и други тук.

Полет: За да летите от София до Париж може да запазите полет на WizzAir, като използвате кредитна карта DSK-WizzAir и трупате точки за следващите си пътувания.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

2. Леголенд, Дания - Леголенд е една от дестинациите, които излизат в съзнанието на всеки един родител, когато наближи някой важен повод, като например рожден ден. Ако искате да отидете в рая на легото и детските играчки - там е мястото.

Леголенд е верига от паркове, разположени по различни точки от света - Дания, Англия, Германия, Япония, Малайзия, Дубай, САЩ и други. Първият открит легопарк е този в Дания през 1968 г.

Той е най-подходящ за по-малките любители на интересни преживявания. Ако имате дете под 11-годишна възраст, това е най-доброто място от 5-те предложения. Влакчетата не са толкова стръмни и са направени подходящи и за по-малките малчугани. Това не прави изживяването за родителите скучно и безинтересно, но сами ще се уверите.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Важен аспект на Леголенд е образованието и обучението. Примерите за това са много и със съвсем различен характер. Направени са канали за воден поток, в които участниците могат да конструират язовири от блокове лего и да разберат механизмите на турбулентните потоци от течности. Има зона за шофиране - шофьорска школа, училище за каране на лодки, пожарна академия и други. Предлагат се интерактивни музикални инструменти. Програмируеми роботи, базирани на лего строителни блокове, ще привлекат вниманието на малки и големи.

Всички паркове са тематични за Лего. Много от тях са направени да изглеждат така, сякаш са изградени от тухли Lego. Те се базират на една конкретна линия Лего: например популярна езда във всичките шест парка, която е на основата на комплектите Lego за рицарското кралство. Друго популярно возене е Шофьорската школа, в която децата могат да карат малки електрически автомобили, направени да приличат на автомобили Lego около малка пътна мрежа, след което придобиват макетно свидетелство за шофиране.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Въпреки общата характеристика на гореспоменатите атракции, точният набор от атракциони варира между парковете.

Работно време: Паркът работи почти всеки ден, без някои празници, от 10:00 до 21:00 ч.

Цени за вход: Варират в зависимост от периода, за който са закупени. Предлагат и доста отстъпки за пакетни цени и в различни периоди.

·         за 1 ден: възрастни – между 355ДКК и 395ДКК (93 - 104 лв.)

·         за 1 ден (all inclusive) - между 455ДКК и 495ДКК (120 - 130 лв.)

·         за 2 дена - около 424ДКК (111 лв.)

·         комбиниран билет - между 469ДКК и 610ДКК (122 - 160 лв.)

За повече информация, запазване на билети и други тук.

Полет: За да видите това магично място от лего, можете да изберете някой от изгодните полети на WizzAir от София до Дания.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

3. Приказната гора Мерхенвалд, Германия - Между дърветата на тази омагьосана гора децата ще открият всичките си любими герои от приказките – Бременските музиканти, Хензел и Гретел, Али Баба и 40-те разбойници, Пепеляшка и други. Атракциите включват влакче Червената катеричка, феноменални пързалки и въртележки, както и ретро влакче.

В Германия определено може да се забавляваш и да откриеш удоволствието от това. Тук може да изживеете един безкраен екшън в страната на приключенията, невероятни срещи с всякакви животни, реални и измислени светове, водни паркове и какво ли още не.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Градчето, в което се намира тази вълшебна гора, е Щарнберг, провинция Бавария. Тя е  тематичен парк, в който приказките оживяват. Влакчето на Червената катеричка, въртележки, пързалки, ретро влакче очакват всички желаещи да изпитат адреналин по детски. Паркът е не само за деца. Интересно място е за цялото семейство.

Други акценти включват пътувания по винтидж железопътна линия, секунда с нулева гравитация върху звездната люлка, да не говорим и за вълшебното село и още много приказни къщи.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Тук има забавления за малки и големи. Паркът обединява всяка възрастова група чрез различни активности. За малките има зона за бебета, докато по-възрастните могат да изследват лабиринтната игра за приключения с открития на всеки етаж.

Работно време: За съжаление паркът работи сезонно. Обикновено отваря в средата на април. Работи между 9:00 и 18:00 ч., като всичко зависи от времето и това дали вали.

Цени за вход: Плащайки входната такса, атракционът може да се използва цял ден, като включва всички забавления по колкото пъти желаете.

·         За възрастни и посетители високи над 140 см. - €14

·         Деца над 85 см. -  €12,50

·         Деца под 85 см. - вход свободен

·         Възрастни над 60 г. - €12,50

За повече информация, запазване на билети и други тук.

Полет: За да летите от София до Германия - използвайте някой от полетите на WizzAir, както и своята кредитна карта DSK-WizzAir, за да планирате цялото си пътуване.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

4. Фламинголенд, Великобритания - е тематичен парк, зоопарк и курорт, разположен в Кирби МиспертънСеверен ЙоркширАнглия.

Фламинголенд е създаден през 1959 г. Мястото, което е заемало 9 декара, първоначално се е наричало Зоологическите градини в Йоркшир. Колония от фламинги са били сред първите животни, настанени на това място. През 1963 г. градините стават дом на първия делфинариум в Обединеното кралство. Това е единственият до тогава обект в Европа, който съчетава атракциите на едно място.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Във Фламинголенд можете да откриете всякакъв вид забавления - водни атракциони, pool party, голф, ресторанти, дори да организирате сватби. Всякакви водни пързалки привличат вниманието на малки и големи. Провеждат се шоу програми с птици, морски лъвове, дори шоуто на заека Питър. За да придобиете по-добра представа, можете да разгледате сайта, в който са описани всички атракции.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Работно време: Стандартното е от 10:00 до 18:00 ч. Целият парк работи между 6-ти април и 3-ти ноември. Зимното работно време за зоологическата градина е между ноември и март.

Цени за вход: Цените варират в зависимост от периода,за който са закупени, и дали са платени онлайн или на място.

·         За 1 ден за деца над 4 г. и възрастни - между £35 и £42

·         За 2 дена за деца и възрастни - между £50£ и £56

·         За деца под 4 г. - безплатно

·         За семейни билети (2 деца и 2 родители или 1 родител и 3 деца) - между £112 и £130

За повече информация, запазване на билети и други, тук.

Полет: Можете да изберете полет на WizzAir от България до Великобритания. Разгледайте сайта за изгодни предложения.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

5. Гардаленд, Италия - Скоростни влакчета, стремглаво спускащи се лодки в тъмни тунели, 4D приключения, симулация на полет в Космоса, приказни земи - това са само част от нещата, които ще видите на това необикновено място. Увеселителният парк е достойна конкуренция на Дисниленд, при това само на 30 километра от приказната Верона. Можете да заведете децата си на място, създадено специално за тях.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Освен адреналиновите забавления, в увеселителния парк можете да посетите и Аквариума. Там ще се отправите на пътешествие към дълбините на морето, ще се срещнете с непознати водни обитатели, ще минете през прозрачен тунел, докато над главите ви плуват акули, а в киносалона ще научите повече за океана и опазването му. В специален басейн посетителите могат да докоснат и хайвер от акула и да разгледат много отблизо различни морски създания.

Пет увеселителни парка, които да посетите в Европа

Работно време: Между 10:00 и 23:00 ч., но трябва предварително да проверите, защото има периоди, в които паркът не работи. Вижте тук.

Цени за вход: Варират в зависимост от периода,за който са закупени и дали са платени онлайн или на място.

·         За 1 ден - около €40

·         За 1 ден + Gardaland Sea Life Aquarium - около €45

·         Сезонен билет - около €50

За повече информация, запазване на билети и други, тук.

Полет: Изберете някой от изгодните полети на WizzAir от България до Италия.

Искате да подарите на вас и вашите деца забавление и прекрасно изживяване? Доверете се на кредитна карта DSK-WizzAir. С нея трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупка на услуги от сайта на WizzAir.

Ако пък случайно полетът ви закъснее с повече от час, не се безпокойте. Услугата Flight Delay Pass осигурява безплатен достъп до lounge зоните на летищата за всеки картодържател на DSK-WizzAir и един негов придружител.

Единственото, което е необходимо да направите, е да се регистрирате на сайта на Flight Delay Pass поне 6 часа преди полета си. В случай, че бъде обявено закъснение на вашия полет, ще получите пропуск за вас и вашия придружител чрез имейл или SMS.