Празниците на любовта по света (част 2)

  • Празниците на любовта по света (част 2)
    Празниците на любовта по света (част 2)

Ех любов, любов...

Каквото и да кажем за нея ще е малко. Затова решихме да ви покажем как я възхваляват и празнуват хората в различните краища на света.

Вижте сами:

1. Гана

В Гана дните на любовта се празнуват по един доста привлекателен и вкусен начин. Традицията е доста нова – от 2007 г. насам на 14-и февруари освен Деня на любовта се отбелязва и Националният ден на шоколада.

2. Южна Африка

В Южна Африка също се практикува една интересна традиция. Младите девойки изписват името на своя любим на валентинка, която закачат на блузата си и я носят през целия ден, за да може всички да я видят.

3. Южна Корея

В Южна Корея празнуват Деня на любовта не само през февруари, а на всяко 14-о число на всеки месец. За всеки от тях си има име. Например през май е Денят на розата, през юни е Денят на целувката, а през декември е Денят на прегръдката.

4. Бразилия

В Бразилия Дните на любовта се празнуват на 12-и юни, когато местните честват Свети Антоний, който се смята за покровител на брака. Затова на тази дата необвързаните жени извършват специални ритуали, с надежда да се омъжат в близко бъдеще.