Предизвикваме ви на тази игра за полиглоти

  • Предизвикваме ви на тази игра за полиглоти
    Предизвикваме ви на тази игра за полиглоти

В днешно време някъде веднага след „Здравей“ и „Благодаря“ в речника за чужди езици на пътуващия човек се нарежда „Една бира, моля!“.

Така де, още при първите си излизания в чужбина сте осъзнали, че тази работа с чуждите езици ще да се окаже важна. Затова и ви представихме ултрасбит списък на 7-те най-важни фрази на 7 езика.

Но няколко излизания в чужбина по-късно със сигурност сте осъзнали и друго важно нещо: че няма как да научите езиците на всички държави, които ще посетите. И напреден план излиза друго важно умение: поне да разбирате на какъв език се говори. Може би и да подразбирате някоя и друга дума, за да не се чувствате съвсем като в небрано лозе.

За да проверите доколко бихте се справили с тази задача, предизвикваме ви да опитате тази Страхотна езикова игра (да, това й името). Ще чуете записи на различни езици, включително може да ви се падне и български, а вие трябва да познаете откъде идва тази реч.

Според статистиката на играта най-лесно разпознаваем е френският език, а най-труден е езикът шона. За всеки познат език получавате по 50 точки, като играта приключва за вас, когато сбъркате три пъти.

 

Колко точки успяхте да изкарате?