Продава се най-призрачният остров в света

  • Продава се най-призрачният остров в света
    Продава се най-призрачният остров в света

Мечтали ли сте си някога да си имате свой собствен призрачен остров? Ако е така, имате късмет, защото в момента е обявен на търг един изоставен остров във Венеция, който (чисто съвпадение) е смятан за едно от най-призрачните места на света.

Вестник Huffington Post определя острова като „Адът, само че в Италия, а списание Time коментира „Да полудееш от призраци е толкова по-забавно, ако го правиш, докато ядеш спагети!“.

Името на острова е Повеля и се продава заради проблемите с дълга и икономическата криза, които Италия изпитва през последните години.

Но защо да треперите от остров Повеля?

Първо, защото е изоставен.

Второ, историята на мястото много ясно показва защо никой не иска да ходи там.

Разположеният в лагуната на Венеция остров е използван за захвърляне на болните от чума. Според слуховете духовете на умрелите все още вилнеят наоколо.

В по-близки времена, през 1922 г., на Повеля е изградена старчески дом, за който се е смятало, че всъщност е бил лудница под прикритие. Говори се за странни операции и за лекар, хвърлил се от кулата на болницата. Ето ви още призраци – този път на душевноболни.

Бонус: Остров Повеля всъщност има супер централна локация - намира се на 10 минути от площад Сан Марко.

Още бонуси: Според местна поговорка, когато лош човек умре, се събужда на остров Повеля. А друга градска легенда твърди, че почвата на острова се състои от 50% човешки останки. Бррр!