Ръцете на Бог държат най-новия мост във Виетнам

  • Ръцете на Бог държат най-новия мост във Виетнам
    Ръцете на Бог държат най-новия мост във Виетнам

Новият мост във Виетнам бързо се превърна в супер популярна дестинация, заради необичайния си дизайн!

Разположен край град Дананг, в планинския курорт Ба На Хилс, мостът изглежда сякаш е окачен във въздуха от чифт гигантски ръце, които го издигат към небето. Мостът е дълъг над  150 метра и отвори врати през юни.

Той се издига на 1400 метра надморска височина. Обграден е от местен вид хризантеми, но изваяните ръце са тези, които му придават силно въздействащия ефект. Те изглеждат като издълбани от камък, но всъщност са покрити със стоманени мрежи и фибростъкло.

Ръцете на Бог държат най-новия мост във ВиетнамСнимка: Yingaling45

Екипът архитекти, работили по него, обясняват, че идеята им е била да пресъздадат ръцете на Бог, които изтръгват златна нишка от недрата на земята. Това е причината пешеходната част да е боядисана в златисто жълто, затова мостът е наречен "Златният мост". Посетителите споделят, че са пленени както от самата конструкция, така и от спиращия дъха планински пейзаж, който се открива пред тях.

Ръцете на Бог държат най-новия мост във ВиетнамСнимка: newsexaminer.net

Сега, 1,5 милиона туристи, които идват в района, ще могат да се насладят на тази нова атракция. Социалните мрежи вече преливат от снимки на необикновения мост.

Ръцете на Бог държат най-новия мост във ВиетнамСнимка: vinadaytravel.com

Посетителите вече могат да посетят и Fantasy Park, който е вдъхновен книгата "Двадесет хиляди левги под водата", както и на впечатляващи френски градини. Изграждането на всички тези атракции е част от инвестиция за 2 милиарда долара, с която се цели привличането на повече туристи в района. 

 Ръцете на Бог държат най-новия мост във ВиетнамСнимка: newsexaminer.net