С влак из непознатата Северна Корея

  • С влак из непознатата Северна Корея
    С влак из непознатата Северна Корея

Северна Корея се отваря все повече и повече за туристически пътувания. След като тоталитарната държава обяви намерения да облекчи максимално възможността за посещение на страната от чужденци, сега китайски тур-оператор ще води туристи до места, които са били забранени за чужденци до този момент.

Идеята е първото в историята десетдневно туристическо пътешествие из Северна Корея да започне от столицата Пхенян. Там чужденците ще разгледат местните комунистически забележителности, а след това ще се отправят с влак към планината Миохянг на изток и индустриалния град Чонгджин на североизток.

36378

Влакът, с който ще пътуват чужденците ще е модел от 70-те, с дизелов двигател и вагон-ресторант. С него пътниците ще посетят градовете Синпо и Кимачек, както и втория най-голям град в Северна Корея - Хамхунг, където туристите ще разгледат фабрика за торове, за да разберат повече за комунистическата тежка индустрия. В Чонгджин учениците от едно училище ще изнесат музикален спектакъл на туристите, които след това ще посетят фабрика за храни, а накрая - статуя на бащата на настоящия тоталитарен лидер на страната.

36379

За почитателите на природата, Северна Корея има да предложи красиви хълмове, девствени плажове и спирка в планината Миохянг, която е известна с чистия си въздух.

Вероятно по-голямата тръпка за туристи в тази точка от планетата е, че там просто не е имало други туристи преди тях.