Салвадор – бразилският град, който си заслужава да посетиш

  • Салвадор – бразилският град, който си заслужава да посетиш
    Салвадор – бразилският град, който си заслужава да посетиш

Една от забележителностите на Бразилия, която не бива да пропускате е Салвадор, административният център на Баия.

Градът бива наричан още бразилската столица на щастието и не е от популярните сред туристите дестинации. Препоръчваме ви да го посетите обаче, ако искате да почувствате нюансите в темпераментния ритъм на Бразилия.

Салвадор е 3-ият по големина град в Бразилия притежава най-големия залив в страната. Там ви очакват дружелюбни хора и красиви места като плажа Порто да Бара, който е сред най-красивите в света.

Историята на Салвадор е богата и вековните традиции и можете напълно да се пренесете там в историческия център Пелуриньо. Там ви очакват сгради от XVI в., около които се вият уютни калдъръмени улички, a африканското влияние наоколо ще ви създаде  едно усещане за хармонична еклектика.

Салвадор – бразилският град, който си заслужава да посетиш

 

Афро-бразилското влияние изобилства тук и може да срещнете също танцьори на капоейра, придружаващи барабанистите. Това е една атрактивна форма на бойно изкуство, донесена от африканските роби и адаптирана от местните бразилци. Капоейра е смесица от представление, танц и бойно изкуство и се практикува в обществените пространства или дори като част от традиционния театър.

Друга традиция, която произхожда от африканските роби и остава неразделна част от Салвадор, е религията кандомбле. Едно от много интересните неща, които могат да се видят тук са зрелищните религиозните церемонии, с придружаващите ги музика, ритуалии и костюми.

С други думи – Салвадор е място за ценители.