7 любими зимни забавления

  • 7 любими зимни забавления
    7 любими зимни забавления

Може би е време да преоткриете новото си любимо зимно забавление? От начинаещи до свръхнапреднали, от деца до баби - има по нещо за всеки.

Ски

Ските са първенец по популярност и любим спорт на малки и големи. От първоначалната си употреба като военно средство, те пързо са превърнати от норвежците в атрибут за забавление и спорт. Започват да се използват масово около и след Първата световна война. Освен че са забавни, те подобряват координацията и поддържат добрата фигура. Прочетете Съвети за начинаещи скиори.

Сноуборд

Сноубордът е за любителите на по-екстремни преживявания и е алтернативата на скейтборда. Карането му се усвоява по-лесно от това на ските, макар че не изглежда така. Спортът се заражда в Америка, като за основа са използвани сърфът и ските. Прочетете Съвети за начинаещи сноубордисти.

Кънки на лед

Кънките на лед са един от най-красивите спортове. Дори да не можете да правите троен аксел и двоен ритбергер, а само да сменяте крак пред крак върху кънките, не пречи да се почувствате като звезда на фигурното пързаляне на някоя от десетките ледени пързалки, които отварят всяка година в много градове.

Шейна

Ако сте от съвсем начинаещите в зимните спортове, винаги може да се доверите на добрата стара шейна. Тя също е добър избор, ако сте в градски условия и нямате възможност да отидете на пистата. В квартала или в някой от парковете винаги можете да намерите своята потенциална писта. Това може да го направите и с найлон и да се пренесете в детските години, когато целият квартал се събираше с пликове по заледените хълмове. Това си е класика, а и може да се поберете и по 2-3 щури глави накуп.

Кучешки впряг

Мечтаете ли си за кучешки впряг? Уви, не всеки може да си позволи екскурзия до някоя северна страна, където да се наслади на този момент. Ако сте малко попораснали, но пък имате деца, на които идеята домашният ви любимец да ги повози не би ги изплашила, защо не? Стига разбира се килограмите и размерите и на двете страни да го позволяват.

Снежни ангели

Снежните ангели също спадат към онези лесни и забавни неща, с които можете да се позабавлявате. Толкова е лесно и просто, а винаги ни кара да се смеем.

Бой с топки

Бой с топки -  и тук следвайте правилото, че колкото повече, толкова по-добре. Съберете се готина компания и се развихрете. Ако сте по-щури или търсите нещо ново като изживяване можете да го направите някъде в центъра на по-оживено място. Там където ще пречите на хората, но ще има и повече неща, които да ти служат като барикада.

Снежен човек

Направете си снежен човек, но нека да е голям, загърнат с шал, с морков за нос, въобще като излязъл от картичка. Защо ли? Защото малките със забити клони, служещи им за крайници никак не са симпатични.

Каквото и забавление да изберете, към който и спорт да се насочите най-важното е да се забавлявате! Минусовите температури не са причина да се изолирате в чакане на пролетта. Вместо да проспивате зимните месеци, насочете се към нещо ново и вълнуващо.