Пътувай като... Дядо Коледа

  • Пътувай като... Дядо Коледа
    Пътувай като... Дядо Коледа

По принцип най-добре е да пътувате като себе си. Обаче човек винаги може да заеме някоя и друга идея от стила на пътуване на други хора (или на съмнително съществуващи полуприказни герои). Дядо Коледа може да се тъпче с твърде много сладкиши в чужбина и да е твърде гръмогласен през повечето време (Хо-хо-хо!, та Хо-хо-хо!), но има и няколко образователни аспекта в неговия пътешественически почерк.

Веднъж годишно, но напоително

За щастие или нещастие, Дядо Коледа пътува само веднъж годишно. Но пък за сметка на това всеки път прави околосветско пътешествие.

На местния език

Както се твърди, Дядо Коледа говори няколкостотин чужди езика. Не е нужно да постигате такава зашеметяваща бройка, но едно „Здрасти“ или „Мерси“ на местния език отваря много врати. Или пък отприщва буен поток от споделени мисли, от които вие разбирате нещо само ако то е „Здрасти“ или „Мерси“.

Малко лудешката

Спускането през комини едва ли е включено в плана за следващата ви ваканция, но малко лудории никога не са излишни. Така спомените ви за Рим винаги ще започват с „Как бих могъл да знам тогава, че ако скоча във Фонтана ди Треви, ще ме удари ток и ще ме арестуват преди да успея да кажа „Буонджорно“?!

Разнообразно

Трудно бихме могли да кажем, че Дядо Коледа подбира дестинациите. Той вижда всичко, което има за виждане на тази планета – от малките африкански селца през небостъргачите на Ню Йорк до тропическите джунгли на Бразилия. Колкото по-различни места посещавате, толкова по-добре се придържате към философията на стареца.

С плик и марка

Дядо ви Коледа все още използва добрата стара традиционна поща, за да си кореспондира с всички онези, които не са му пратили имейл. Може и да ви изглежда старомодно, обаче пращането на хартиена картичка с плик и марка ще бъде една от най-приятните изненади за всички ваши приятели и близки. Още повече, че никой не би го очаквал.